Friday, June 04, 2010

Jeram Toi, Negeri Sembilan

Jeram Toi...

Hari ni nak jeleskan korang yang aku mandi kat Jeram Toi pula. Hahaha, bukan bukan. Sumpah, aku tak adalah nak jeleskan korang. Aku cuma nak berkongsi keseronokan aku mandi di Jeram Toi ni.

Saya mahu isteri beriman [iklan majalah mangga]

Balik dari Broga Hill terus singgah di Jeram Toi. Lagipun on the way saja. Tempat sangat-sangat proper Jeram Toi. Kira well manage. Tak kene charge. Orang agak ramai la. Sebab kawasan dia tak berapa luas.

Sedang membuat aksi akrobatik

Untuk access dari KL yang aku tahu guna laluan Semenyih Broga dan Lenggeng. Jalan terus sajo, kemudian akan sampailah ke Jeram Ni. Tempat ni memang sesuai untuk seisi keluarga, Airnya tidaklah berapa deras dan banyak wakaf-wakaf dibina untuk kemudahan pengunjung. Hahaha dah macam promote tempat ni pula.

Ayam Bakar. Bile la nak buat BBQ lagi ni weh.

Air dia taklah sesejuk batang kali, dan taklah deras sangat. Tapi masih lagi seronok ke sini. Hari tu kami buat BBQ siap boleh menggoreng lagi weh. Hahaha, pergi cilok ranting-ranting kayu yang ada kat situ.

Jadi kanak-kanak sekejap

So kepada sesiapa yang nak beriadah dengan anak kecil, tempat ni sesuai. Tak berbahaya. Tandas dengan surau dia ok. Cuma aku kurang puas hatilah dengan tandasnya. So selamat berhujung minggu. Hujung minggu ni will be a busy weekend. Matilah aku.

Nota Kaki: Next trip Broga Hills lagi, sape-sape nak join

24 comments:

momguess said...

bab lain aku xjeles
tapi bab ayam bakar tu
mak jeles sgttttttttt

zue @ annaleeya said...

asik berendam jerk nih.... ujung mggu nak bwk anak gak... tak kira... ade nada cemburu di situ.... hahaha!!!!

hans said...

aku pernah pergi Ulu Bendul jer

[-suziey-] said...

ekekek..aku nk gelak btl la iklan mangga tu..nk isteri beriman..adeiiiiii:p cam best main gelongsor ni..silap2 mak bdk yg over main nnti..

MahaMahu said...

byk nyer g mandi nak ikut tak ajak hehehehe...

AniS GalaXy said...

uit..bestnya
x ajok...xper2. kite mandi shower kt umah jer la..hehe

mR.sYaH said...

huargh! best betul tgk org mandi ni.. ni rasa nak pergi bukit gambang lagi nih..

Cik Z@i Pen@nG said...

uwaaaa...nape la dpt kwn yg xmo berendam....xkan nk p sorang2 ja kot...uhuk2

Hezesuze said...

aduss tandas xberapa ok ke.??? aduaaiii tp jeles tgok ko men gelongsor ...haha

Roronoa Zoro said...

Jeram Toi pulak? Sesunggauhnya aku tetap jeles sebb x dapat bercuti.. haha

DatinDiaries said...

nanti pakat2 buat bakar ayam kat janda baik plak..mesti best

Eazy Izzuddin said...

pergh!
layans...
nak mandi gak sg..
xD

El-Zaffril said...

Kak Ina: kau memang... bab makan mesti kau jeles...

El-Zaffril said...

Kak Zue: Hahahaha... bawa anak2 sebab mak dia yang sibuk teringin nak mandi air terjun... hahahhahaa

El-Zaffril said...

Hans: yang lain tak pernah pegi ke?

El-Zaffril said...

Suziey: Iklan mangga kan pose kat tepi kolam... pakai seksi2... pastu statement tak bleh blah... "Saya mahu isteri/suami beriman"

El-Zaffril said...

Madi: nanti kite plan erk...

El-Zaffril said...

Cik Anis: Saya mandi air tempayan... teringin nak mandi air perigi

El-Zaffril said...

Cik Zai: Ler... kawan mesti suka gi shopping kan

El-Zaffril said...

Syah: teringin nak pegi gambang water city

El-Zaffril said...

Kak Heze: ko jeles? Ko nak gi gak ke kak?

El-Zaffril said...

Zoro: Aku nak amek cuti lama2 lepas ni

El-Zaffril said...

Datin: janda baik? Menarik tu... bila2?

El-Zaffril said...

Eazy: Jom kite organize