Thursday, May 07, 2009

Tebang Bang Bang

Kan 1st May hari tu aku ada kat kampung. So nak story sikit le masa aku kat kampung hari tu. Saja nak tulis sikit-sikit apa yang berlaku. Anyway, promote sikit. Esok novel aku Chapter 1 akan keluar. Pukul 12.00 tengahhari. Teruja siol. Jangan lupa baca ok http://novel17.blogspot.com

Masa Labour day hari tu. Kene la kerah buat keje. Menebang pokok tepi rumah. Bukan ape, mana yang menyemakkan kawasan halaman rumah kami tebang je. Mana yang tak berfaedah tu kami tebang. Kasi habes semua.

Pose dekat batang rambutan yang telah di tebang

Ni anak sedara aku, Atirah

Lepas aku pose tu, Hujan turun lebat gile. Aiyak, tak bleh nak buat apa la. Dah hujan. So layankan hujan. Aku yang dah tua ni pun main la hujan. Lama dowh tak main hujan. best bangat. Dah aku naik minyak, anak sedara aku lagi la gila.

Yang jadi tugu besar tu Udin, Yang tugu kecik tu Nasri

Tugu rangka, Nasri. Hua hua hua (Teringat orang yang keje kat TS)

Then anak sedara aku main perang-perang kat parit depan rumah. Besar la parit tu. Aku tak join la. Tak sesuai la kan nak join main perang-perang kat parit. Aku ni dah ke tua bangka. Hua hua hua

Nota kaki: Teringat zaman kanak-kanak yang teramat nakalnya. Selalu mandi sungai. Bestnye mandi air sungai tanah gambut.

2 comments:

rizz said...

alhai jd hero dak2 ni hahahahh

El-Zaffril said...

Rizz: Kendu gak ke?