Saturday, May 09, 2009

Almost Done


Sekarang ni aku menghadapi fasa hari sibuk sedunia. Sebab apa ye? Sebab aku punye project master menghampiri fasa collecting data. Weahoo, akhirnya berjaya juga sampai ke tahap ini. Penat weh. Tapi still problem with the programming a bit. Aiyak. Tensen-tensen.

So by hoping this coming 3 month completed (bulan July complete everything) So targetting the next 3 month for thesis writing. Kemudian Siap my project. (hopefully lepas raya tu dah bleh enjoy la). Then dah boleh kerja semula.

Tapi I know, my supervisor hanya akan lepaskan aku dalam tempoh setahun lagi. Paling cepat pun by April 2010. Huargh. Ini part paling tensen. Maksud aku lepaskan kat sini, dia hanya akan benarkan aku hantar thesis tu pada April 2010 (aiyak, lambatnye).

Then nak kene tunggu Viva Voce 6 bulan (bukan kereta viva ye). Huhuhu, Lama gak tu kan. Adeh, then thesis tu kene repair sikit selepas Viva. Hahaha, tensen-tensen. Then nak tunggu surat senat yang mengatakan aku ni dapat master another 3 month.

So paling cepat aku akan abes mengikut time frame ini adalah pada January 2011. Haiyak, tensennye aku ni. Nak buat camne ni weh.Then convo pada bulan August 2011. Hua hua hua. Pengsan la nak tunggu.

Kadang-kadang rasa menyesal plak buat by research, aku amek by research sebab yuran dia murah. Kalau amek by course, yuran dia mahal 2 kali ganda. Mana la aku nak cekau duit banyak tu. Ni pun terkial-kial cari duit untuk bayar yuran and survive.


Tapi setiap apa yang berlaku. Tak perlu aku kesali. Sebab itulah erti hidup yang sejati dan saya sangat gembira dengan sebuah pengalaman yang sangat berharga ini. Alhamdulillah.

So sorry la to my fience, terpaksa membuat awak menunggu saya lama sangat. Hehehe, tapi tak apa. Lepas abes master ni ye. Hua hua hua

PhD nye tatau la pulak bile nak buat. Cadangnya Germany hari tu. Tapi rasa dalam keadaan sekarang ni, Malaysia sahaja pilihannya. Keadaan macam mana tu. Saya simpan la sendiri keadaan itu. Tak perlu saya beritahu kepada sesiapa.

Nota kaki: Bukan kemahuan fikiran...

6 comments:

Gieyana said...

All the best yer...busy tu mmg sentiasa ada...akak pon!huhuhu

rizz said...

ngeee kemaenn x p german :p

WaNz said...

tetap grad early than me
sentap.. xkira nak grad awal
insyaAllah

WaNz said...

tetap grad early than me
sentap.. xkira nak grad awal
insyaAllah

hani said...

aik..penyakit sibuk sy dah berjangkit kat awk ek?..hahahah..:p

El-Zaffril said...

Kak Gie: Thanks... all the best to you 2...

Rizz: Tuh la... tak jadi rasanya gi German... banyak bende yang perlu diselesaikan di sini

WaNz: takkan nak sentap kot... sikit2 udah la...

Hani: Nak buat camne... terpaksa terima la... hari busy sedunia ni... huhuhu