Thursday, May 21, 2009

Sialan Punye Company Tak Bagi Solat

Korang dah baca memo kat atas tu. Aku dapat forwand link dari Encik Edy. Bile baca memo tu. Bengkek gila aku. Kenapa tak ada sensitivity di kalangan masyarakat dengan menghormati agama yang dianuti. Kita dididik untuk hormat menghormati dengan satu sama lain.

Bukan masalah ape pun kalau bagi rehat untuk Solat. 10 minit aku rasa dah cukup untuk pergi solat semua kan. Just sediakan facilities untuk solat. Sediakan bilik solat yang selesa dan dalam office. Konpem masalah staff monitering ni akan selesai.

Aku pernah keje company Cina, Omputeh, Jepun, Singaporean. Semua ok je. Siap sediakan tempat solat lagi. And diorang tak kisah pun aku nak gi Solat semua. Janji let the others know where have you been. Betul tak? And satu lagi, yang penting keje siap. Tu paling penting.

Apa la sangat dengan Satff monitering tapi kalau keje tak siap langsung. Ni aku hangin satu badan ni. Kepada semua orang Islam, nak keje nanti, ni la antara yang kene jaga. Dalam melunaskan tanggungjawab dunia, tanggungjawab akhirat pun jangan dilupa.

Aku selalu ingat pesan Mak, Adik-beradik dengan sedara-mara aku. Banyak mana pun duit kau dapat, jangan tinggal sembahyang. Insyaallah, kalau kau tak tinggal solat, berkat rezeki yang kita dapat tu. Halal pun penting, berkat pun penting.

Nota kaki: Lainlah kalau staff tu memang tanak solat kan. (Maaf kalau ada yang terasa)

10 comments:

||| PöJìé PööH ||| said...

jahat la!
xsensitip langsung!!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

management bangang, hr pun bangang! huh!

'aqila said...

dulu time jinak2 keje kat satu store agak terkenal pun same...solat memang x bagi langsong..last2 kiteorg wat2 pegi toilet..curi2 g solat..huhuhu sedih..malaysia kan negara islam..

Cik Wanie said...

walawei...

ada jugak yg mcm tue kan,
kenapa sampai keluarkan memo x blh bersolat kan,
adoilah,
baik x payah keje tau:)

El-Zaffril said...

Pojie: Nak buat macam mana... Cha Ya Nun Aliff memang ade yang jahat macam tu... tapi kadang2 ade je bos melayu yang sama perangai... hampeh kan

Anuar: Memang semua pun bangang nuar... tapi nak buat camne kan... Pandai2 cilok la..

Aqila: I do that few years back... konon nak gi toilet... tapi pegi solat...

Wanie: I memang tuka tempat keje lain camtu...

Nota comment: bila rizz nak komen ni... dah lama dia tak komen

Cik AniS GalaxY said...

bakar je company nie.
suke2 jer buat mcm 2. patot pon sibuk dok cri pekeje baru. ramai staff dah berhenti kot..hehe

El-Zaffril said...

Anis: Anis tau gak pasal company ni ke?

hani said...

ler...^$%^#$^ punya kompeni..huh!
*mood tgh x btol*.huhu

danny said...

Salam

terime kasih dengan post isu ni .. Saya adalah mangsa nya.. (nama yang tertera dalam memo) Shaiful ...
Dengan perkara ini saya telah diberhentikan kerja .... Sehinga sekarang saya Jobless...
Takper saya saya cuma mampu bersabar dan akan perjuangkan perkara ni sehingga berjaya ..

http://www.muslimconsumer.org.my/ppim/news.php?item.703.2

sila berikan komen anda di laman web PPIM tu ..

salam dari Saya

Saiful Ikmal Bin Mohd Rusli
www.ceriacerita.blogspot.com

El-Zaffril said...

Hani: memang ade sesetengah company macam tu... tapi tak ape la... itu dugaan hidup kan...

Danny: Saya dah buka blog awak... anyway saya simpati dengan awak... insyaallah rezeki awak akan sampai tak lama lagi... saya pun belajar lagi... hua hua hua