Monday, May 25, 2009

Rempiting: Edisi Taman Botani Putrajaya

Hari sabtu hari tu, si Najib ajak aku berjalan untuk negara di Taman Botani, Putrajaya. Memula nak jalan-jalan naik beskal. Pastu tak jadi, sebab beskal takde. So terpaksa la meredah seluruh taman dengan berjalan. Tapi kitorang bukan berjalan sangat. Amek gambar yang banyak. Gila-gile punye banyak. Nak tengok, semua ada kat facebook la. Nak upload kat sini semua tak larat la eden.

Rupanya banyak gak tempat menarik kat Purajaya ni ye. Tak sangka, nampak sangat Malaysia ni aku tak abes jelajah lagi. Oversea, memang jangan harap nak pi la buat masa sekarang. Mana aku ade passport. Hua hua hua, ade sesape nak sponser. Boleh dipertimbangkan. Hahaha

Ni sementara tunggu Najib, si Ami ni pulak la kan. Nak posing dengan Bluey dia. Ok la. Bagi chance la.


Awal-awal sampai dah melompat dah. Yang belakang sekali tu nama dia Jijah. Orang Batu Pahat juga. Aku baru kenal hari masa gi taman botani. Jawa jugak. Habeh la...
So ade satu monumen jam la. Menarik gak jam tu. Aku, Najib dengan Raihan je yang gi situ.

Aku dengan Ami tak melepaskan peluang melompat la kan. Hahaha, trademark gambar aku sekarang.

Awak, terornye boleh buat camtu.

Nampak macam tempat tinggalan sejarah pun ade.

Yang ni macam cun je. Pandai sorang-sorang pilih batu nisan masing-masing. Hua hua hua.

Laju-laju, buaiku laju.

Gambar kat tepi tasik plak. Comel gile gambar ni

Yang ni pose istimewa dari Najib, Ami, Jijah and Raihan

Comelnya awak buat gambar macam ni.

Penat dah berjalan. Kitorang lepak kejap kat kerusi malas ni. Tengok pemandangan Tasek Putrajaya.

Lepas tu kitorang pegi la Taman Warisan Pertanian. Kat sana apa lagi. Melantak and lepak-lepak. Tak lupa juga Solat Asar. (Nampak punggung aku macam makin besar plak)

Awak, gambar ni macam gambar dolu-dolu kan awak.

Lepak taman warisan, aku takde amek gambar ape-ape pun. just lepak menghilangkan dahaga and Ami kata lapar sangat-sangat. So dia makan Char Kuew Tiow, aku dengan yang lain. Tengok je dia makan. Boleh macam tu?

Kadang-kadang aku sendiri tak sedar ape yang aku tulis kat YM, Blog, sms. At the end aku pun tak ingat ape yang aku cakap. Ntah lah. Lately ni terlalu banyak bende berlaku. Which aku tak rasa korang perlu tau. You just want to hear all the good news je kan. All the bad news, aku simpan je buat pekasam. Sodap di makan.

Hidup kan ade turun naiknya. Mungkin masa sekarang ni, bertalu-talu masalah datang. Kekecewaan datang sekali, bukan sekali je. Berkali-kali. Tapi aku sabarkan sahaja. Aku tau, aku semakin kuat. Lantak pi la orang nak kata aku kaki clubbing ke, kaki tonggang ke, Kaki pompuan ke. Lantak la. Aku tak kacau hidup orang lain pun. Banyak lagi bende yang aku perlu fikirkan.

Nota kaki: Awak, terima kasih ye awak sebab gembirakan saya. Saya hargai awak sangat-sangat. Nanti kita lawat taman-taman awam yang lain ye. Miss you awak, muaxxx...

8 comments:

rizz said...

asik mlompat je kejenya hahaha

hani said...

bestnya jalan2..hehehehe...

Eazy Izzuddin said...

wow
mmg nmpk cam terbang lah
hiks
xD

El-Zaffril said...

Rizz: Trademark baru... gambar melompat je...

Hani: memang best... nak ikut??

Eazy: Nampak macam terbang ke? tu baru sikit...

Raihan said...

Seronok berkenalan dgn pakcik. :)

Cik AniS GalaxY said...

kalo anis melompat jawabnya bergegar la ek...hahaha

awak...
kite pun nk gambar dgn awak...hahahha

AWAK KITE RINDU AWAK.
boleyyy

El-Zaffril said...

Raihan: Seronok gak dapat kenal dengan raihan... macama dik kak ami plak...

Anis: boleh saja...

ayin jemin a.k.a ain said...

waaaa
cantiknya tmpt kmu bgmbr!!!!