Thursday, July 31, 2008

Posting terbanyak

Banyak gile posting aku bulan ni. Meroyan ntah ape ntah. Ape taknye. Termasuk posting yang ni dah 58 posting dah. Haiya, banyak tu. Bukan sikit. Orang lain selalu tulis lebih kurang tu jugak untuk 1 tahun. Tapi aku takleh lawan record adik la.

Hurm, lately kepala otak aku tepu. Takde cite-cite best yang untuk di kongsi. Selain semakin sibuk dengan study, plus semakin menekankan perasaan sebab tak dapat scholarship lagi. Aku pun agak confuse sebenarnya ape yang aku perlu buat. Mengikut 7 plan yang aku rancangkan tu, sepatutnya berjalan dengan baik. Tapi aku sangat di uji. Mari aku refresh balik 7 plan tu dan cabaran yang mendatang.

  1. Jadi Graduate Research Assistant (GRA) di UPM. - Tengah tunggu result dari UPM, penantian sungguh menyeksakan.
  2. Buat tutoring kat OUM. -Tengah tunggu OUM panggil interview
  3. Jual Insurans - Lately banyak assignment, tak banyak masa nak keluar
  4. Jadi Band Singer - Tak sempat nak gi audition lagi
  5. Jadi Model. - Time nak buat casting muka aku plak buat hal. Jerawat naik tak hengat. Baru nak ok sikit ni
  6. Menulis lagu dan juga lirik. - Kepala otak dah mule tepu daaa
  7. Tulis skrip drama, filem atau teater. - Computer aku plak rosak. Haiya
Haish... banyak sungguh cabaran dalam hidup ni. Tapi aku percaya yang cabaran tu tak akan melunturkan semangat aku sikit pun. Aku doa-doa macam tu la hendaknye. Ingat petang ni kalau ada masa nak apply hostel je la. Susah sangat nak fikir.


2 comments:

Nash said...

apesal plak tak bleh lawan aku???aku bukan nyer byk tulis pon....lolz

Hijrah1429 said...

takpe...tulis banyak bukan menyusahkan orang...ni apply scolarship mana? akak oun tak dapat lagi apply ngan JPA Hadiah Latihan persekutuan...buku nak beli banyak gila...sib baik cuti bergaji penuh!