Friday, July 11, 2008

Itu bukan aku

The Lake View

The Faculty

Hari ni sangat meletihkan. Kejap lagi gua dah nak masuk tido dah. Takde ape pun gua nak cite hari ni. Melainkan pagi tadi gua keje. Petang ni tadi gua ada kelas. Hahaha. Penat siol. Tapi gua puas hati la. Walaupun penat, tapi gua tetap maintain hensem.

Kelas hari ni biasa je. Takde yang mengejutkan. Takde yang meng'cultural shock' kan. Tapi gua puas hati bangat yang kelas tadi my master supervisor yang ajar. Syiok siol. Hehehe. Dia ni sempoi, grad from Japan. Patut la projek dia gempak. For sure he will be my idol. I want to be like him. At the age 34, hold degree, master and PhD. Still young right. He admit that his english is not that good, because he came from Japan. He must spend a lot of time study there. He used to study there since Degree until PhD. Degree 4 years, Master 1 year, PhD 3 Years. Overall with 8 years plus 1 year preparation. Huh, 9 years. So long.

Aku buat degree 4 tahun pun nak muntah2. Tapi the good thing on him is, he want everything to be fast. I like that kind of spirit. Mesti spirit orang jepun ni. 'Banzai' (Ape la aku melalut banzai ni. Banzai pun aku tatau ape. Bantai la agaknya maksud banzai tu. huhu)

Tapi aku target Master aku akan complete dalam masa 1 tahun setengah and I really want to do it. I'm damn serious on that. Even my lecturer targeted for 2 years, but I want to make it as fast as possible.

Otw balik, Tengah syok2 merempit di Jalan Tun Razak, terima satu panggilan telefon. Terpaksa berhenti di tepi jalan. Tak kisah la pasal tepon tu. Tapi disebabkan berhenti di tepi jalan tu. Gua terpaksa melalui jalan istana. Hehehe. Minyak pun semakin menyusut. Gua risau dan gelabah. Tapi gua maintain je.

2 comments:

loan agreement said...

You have a very impressive blog.


loan agreement

free online lotto said...

This topic have a tendency to become boring but with your creativeness its great.