Tuesday, July 08, 2008

Cinta 100%

Betul ke cinta aku 100%. Tapi takde la kot. Bahagi sama adil, sama rata, sama hak, sama saksama. Wah acam kawen 4 plak aku ni. Keh keh keh. Sesuai tak statement begitu. Tapi tambh tolak kali bahagi memangnya 100% la. Tak kurang dan tak lebih.

Hari ni pagi-pagi KL hujan lebat. Sangat hujan lebatnye. Kelas aku pagi pukul 8.00. Aiyak, kelas punya pasal, banjir kilat paling dalam sanggup ku terjah. Wah ayat tak menahan. Memang jiwang kuprum la aku ni. (Masuk istilah sains la sikit. Kata student MSc).

So about 7.15pg gua dah keluar rumah. Takut lambat plak sampai ke kelas. Huh, hujan-hujan pun I redah je. Isi minyak moto then terus shoot MRR2. Jalan jammed bangat. Dah la hujan lebat. Jalan sume penuh air. Kenderaan pula banyak bangat. Kalau ajak Bee ni konpem dia akan cuci mata (menggatal) melihat keindahan ciptaan tuhan. Konpem sampai kelas lambat. Haruzzz la kan. So aku bawak la Boo. Boo kalau berjalan tak toleh kiri kanan. Tuh cepat sampai. Memang kalau bergerak sentiasa ke destinasi cinta.

Sampai ke kampus about pukul 7.50pg tapi disebabkan hujan, gua terpaksa bersiap2 mahu ke kelas dulu. Yer la. Kene la touch up semua kan. Tak sangka baju gua basah lencun. Baju hujan la tapi. Baju gua pi kelas basah sikit je. Tak la teruk sangat basahnya. Pastu amazing race lagi. Tarak suke betul amazing race.

Then sampai je kelas, semua dah mula. Aku dengan selambe kodok masuk and then cakap "Sorry sir, I'm late. Its raining outside". Aiyo, tetiba menjadi lelaki melayu terkahir gitu. Hahaha macam dia tatau, ape ke punye bodoh aku ni cakap cenggitu.

Hari ni takde la cultural shock sangat. Biasa je. Sebab lecturer ni takde buat exam open book. Cume dia banyak persamaan dengan Mr. Big. Which dia suke bagi assignment. 1st day dah ade assignment. So lepas posting ni aku terus buat assignment la kot. Cume satu yang betul2 buat aku cultural shock hari ni For the first time ever, ade industrial visit utk subjek. Masa kat MMU dulu takde pun industrial visit. Pelik betul aku. Macam2 gaya.

Hari ni takde lagu tema posting. Ingat nak post lagu MMU. Tapi nanti aku edit sikit k. Sebab gua kat kampus. So malas la nak gigih mencari lagu tema. Wassalam

1 comment:

izaida said...

zafril di mana kamu skang? belaja mane? haisk banyak soklan? bile nak jumpe nih...