Friday, January 09, 2009

Pasrah Pada Lara Ketentuan Ini


Ketentuan - Ramlah Ram

Kata orang, perpisahan tu sangat menyakitkan, menyeksakan dan penuh kelukaan. Perpisahan itu juga kadangkala boleh membuat kita jadi gila. Perpisahan juga boleh membuatkan kita lebih baik. Perpisahan juga boleh membuatkan kita manusia yang lebih cekal. Perpisahan juga adalah satu ketentuan.

Setiap pertemuan pasti akan diakhiri dengan perpisahan. Bermakna setiap perpisahan itu berpunca dari sebuah pertemuan. Pertemuan itu melahirkan bibit-bibit sayang dan juga cinta. Akhirnya hidup bersama. Tapi tak seindah yang disangka. Apabila perpisahan tetap berlaku.

Apa pun aku pasti akan cekalkan hati. Redha apa yang berlaku. Setiap apa yang berlaku ada hikmah disebaliknya. Dan aku yakin, setiap perpisahan itu pasti ada penggantinya. Walaupun hati ini berat. Aku akan terima dengan redha.

Dear readers, I'm not in the good mode for blogging. On a really sad mode. I'm so sorry. I'll come back when I feel much much better.

Just layan jer lagu kat bawah ni. I'm sorry. Have a nice day.

Tak semudah kau sangka
Melepaskan kau pergi
Hati yang meronta
Hampa kecewa
Ku tekad sembunyikannya
Dari pandangan mu

Aku rela begini...oohhh
Berakhirnya disini
Dari bersamamu terus berpura
Setelah cinta tiada lagi
Di hatimu

Korus:
Ku hapuskan air mata dari mengiri
Kesengsaran mengharung perpisahan ini
Ku pujuk jiwa nestapa pendamkanlah duka
Pasrah pada lara kententuan ini

Uhhh...
Tak semudah kau rasa
Melepaskan kau pergi
Hati yang terluka
Dikunjung jua
Kerinduan yang tidak tertanggung
Terhadap mu ohh...

Sesungguhnya ku tahu betapa sukar untuk ku
Menempuh hidup walau sehari tanpa mu
Ku terseksa ahhh..........

7 comments:

Hanya Aku Sorang said...

sabar bro.. dulu pon aku penah keciwa, then aku bg lagu ni utk dia.. huhuhuu...
ape2 pon hidup mesti diteruskan..
harap ko tabah mengharungi ketentuanNya..

myZone | When Anuar opens to public said...

whatever it is, be strong el! go go caiyok! ;)

Anonymous said...

Kenapa pulak nie.. Mendung semacam je.. Janganlah gitu... KL nie pun selalu sangat mendung, hujan sana sini... Kalau tuan punya blog pun mendung aje, tak ceria lah hidup nie..

Dah2... cool down yourself and do focus on yourself especially your study... kan dah masuk new semester..so strive for excellent... good luck dude!!!

silent reader from mmu said...

aren't you one of the active reader who target to be in top 100 most famous/ read malaysian blogger? (i kind of read it somewhere in yor blog,or is it the comments?)why didn't you write something that can be pondered upon to,such as what happen to our muslim community in Gaza? you can use your blog as a way to express your feelings/actions and urge your readers to pray together for the killings to be stopped. i do hope your blog wouldn't be just for the so called 'duniawi' material. you got talents in writings,why not use it to the advantage of our siblings at Gaza.help them by anyway you can.May Allah save the Muslims.

silent reader from MMU said...

aren't you one of the active reader who target to be in top 100 most famous/ read malaysian blogger? (i kind of read it somewhere in yor blog,or is it the comments?)why didn't you write something that can be pondered upon to,such as what happen to our muslim community in Gaza? you can use your blog as a way to express your feelings/actions and urge your readers to pray together for the killings to be stopped. i do hope your blog wouldn't be just for the so called 'duniawi' material. you got talents in writings,why not use it to the advantage of our siblings at Gaza.help them by anyway you can.May Allah save the Muslims.Peace,no war

cik wanie said...

la kenapa nie?
jgn lah cenggitue,
adatlah,
setiap pertemuan pasti ada perpisahan,
cuma bila tue kita x tahu,
apapun dear,
kita perlu teruskan kehidupan utk masa dpn kita sendiri...

(senyum plzzzzzz)

ainora said...

ha? kesian ko ekk..
takpe takpe..patah tumbung hilangkan berganti jua yang..
insyallah akan ada pertemuan yg baru, dan smoga pertemuan itu akan menjadi pertemuan yg lebih membahagiakan..insyallah..