Thursday, November 20, 2008

Minta pendapat lagik: Aku cinta kau dan dia

Ni nak cite pasal sorang junior aku (ceh, berangan jadi senior. padahal aku yang junior. tak ape la. aku kan student gak. Sebab dah tua, tu aku jadi senior tu) and senang cite nak tanye pendapat korang la jugak kan pasal junior aku ni.

Adeh, camne nak mula ye. Tibe2 kelu jari aku ni nak menaip ni. Sebab hangat setori ni. Hangat beb. Hangat macam mana. Kalau aku cite, macam aku letak sebelah jari aku kat api neraka. Keh keh keh. Konpem rentung. Tapi aku dah minta kebenaran junior aku ni nak tulis kat blog. So halalkan la ye story ni.

Mula-mula namakan watak dulu k
  • Junior aku ni memegang watak utama la. Aku bagi nama dia Joyah la.
  • Watak lelaki utama ni aku bagi nama paling best sekali la. Nama ala-ala budak bandar yang tak cukup bandar la. Aku bagi nama Amat
So si Joyah ni ade kenal dengan sorang lelaki bernama Amat ni. Mula-mula depa kawan la kan. So dah lama-lama, si Joyah ni pun start feeling-feeling kat Amat ni (drama melayu memang macam ni). So si Joyah ni tanye kat Amat ni.

Joyah: Amat U ada girlfren tak?
Amat: Mana ada?
Joyah: Kenapa?
Amat: I tak terbuka hati untuk bercinta
(Diam 3 saat)
Amat: Kenapa Joyah tanye?
Joyah: Takde la, tak nak nanti girlfren Amat salah anggap.

So lagi la si Joyah ni ok la. Teruskan berkawan. Bukan nak kata setakat kawan la. Bercinta terus la senang cite. Tak pun berkawan artis. Maksud aku berkawan artis kat sini, dia bercinta tapi cakap kawan baik. Wakakak
  • Then aku masukkan watak pelakon pembantu merangkap perempuan dan dot dot dot. Aku bagi nama Fiona la. Sesuai ape watak pompuan jahat nama cenggitu.
Satu hari ni si Joyah keluar dengan kawan-kawan dia. Secara tak sengaja dia ternampak Kelibat si Amat ni naik moto dengan sorang awek (yang aku namakan Fiona tu la). Punya la mesra. Tapi dia nampak kelibat je. Tapi baju semua sama la. Then si Joyah ni terus telefon Amat. Dia tak angkat. Ape lagi. Joyah ni telefon kawan-kawan si Amat. Kawan-kawan Amat tatau nak si Amat ni pegi mana. Ok la.

Then teruslah meraung si Joyah ni. Esoknye joyah call tanye si Amat ni:

Joyah: Semalam Amat gi mana? Semua kawan tatau?
Amat: Keluar
Joyah: Dengan sape?
Amat: Kawan
Joyah: Dengan kawan ke girlpren.
Amat: Terpulang pada joyah la. Kalau Joyah kata Fiona tu girlpren Amat, girlpren la. Kalau bukan, bukan la.

So si Joyah ni bengang la si Amat jawab macam tu. Mula la si Joyah ni jauhkan diri. Ape lagi. Amat mula la gelabah. Terus dia sms merayu-rayu kat Joyah yang dia nak teruskan hubungan. Amat ni cakap kat Joyah yang depa kawan je. Punye la baik dia Ayat si Joyah ni.

Si Joyah pun tak sampai hati. Mula la kawan dengan si Amat ni semula. So berkawan seperti biasa. Si Amat ni ayat si Joyah ni punya la mantap. Meletop. Semua ada la senang cite.

Satu hari si Fiona ni anta komen frenster kat Amat. Pastu si Joyah ni ternampak la komen itu. Default picture depa punye la mesra gambar si Amat dengan Fiona ni. Joyah merana. Meraung semua ada la. Senang cite frust menonggeng la si Joyah ni.

Then si Joyah tepon si Amat. On the phone tu (ceh, omputeh plak) dua-dua diam seribu bahasa. Ape lagi, bengang la Joyah. Joyah pun ape lagi. Tepon kawan baik dia
  • Watak kawan baik dia. Kita bagi Gayah la.
So si Gayah ni bagi cadangan "Joyah, apa kata kau letak gambar kau dengan si Amat kat frenster kau. Pastu kau tayang kat pompuan tu. Aku bukan nak mendengki kau dengan pompuan tu. Nak hajar sikit si Amat tu. Jangan nak main2kan perasaan orang."

So si Joyah ni ikutla cadangan si Gayah ni. Dia pun letak la gambar. Atas alasan yang Gayah cakap. Tak mahu perempuan di aniaya.

So aku nak minta pendapat korang la kan.
  1. Konpem korang akan cakap. Tinggalkan amat. Couple je dengan Gayah tu, jadi lesbian. Wakakak, takde la. Mesti korang cakap. Banyak lagi lelaki lain yang lebih baik dari Amat. Lupakan dia. Tapi ape yang boleh dia lakukan (Memandangkan amat ni satu kolej, satu fakulti, satu jabatan, semua banyak sama la) untuk lupakan si Amat ni.
  2. Adakah tindakan Joyah tu wajar. Untuk mengajar si Amat ni untuk setia sorang je. Padahal 2 hati wanita akan terluka (tetiba teringat my girlfren suka lagu wanita). Yer la, betul ke tindakan dia tu? Yang Amat ni aku tak heran sangat. Potong je kote dia, buat malu kaum laki je.
  3. Untuk pengetahuan korang. Joyah junior aku ni meletup la juga minahnye. Bahasa omputihnye Hot Chick la. Tapi Hot Chick yang baik. Kalau nak kenal aku bleh la ejas ejas.
Aku rasa tuh jer kot pendapat yang aku nak dari korang. So till then. Sila bagi comment ok. Nanti aku baca. Joyah, yang boleh di ambil tu sila ambil. Saya tak mampu nak bagi idea la.

Nota Kaki: Next posting. Korban cinta.

9 comments:

you are now in my zone said...

senang jer!

wujudkan satu lagi watak bagi pesaing Amat..

disebabkan Amat leh suka-suki dgn Fiona

Joyah yg tip top tuh p show off Usop dpn Amat

*Usop: watak baru...

lalala ;)

Rabiatul Adawiyah said...

to amat: gatal la nk pmpuan byk2, satu sudah, byk2 mcm mampu~

to joyah: sabar, kalau tak nk merana, tinggalkan amat, balas dendam, tapi kalau dah sayang, redha je la~ tp sian awak, kuang ajar ko amat! muntut bjambul!ape2 pun kuatkan semangat untuk ape2 dugaan yang akan dtg... bila jadik mcm nih, mmg rase sengsara sgt2...
saya pernah kena... 2 kali! ya~ waktu tuh ngah jadi neng @_@... skang, what u give u get back~

to fiona: erm~ ko tak tau ke laki nih pasang dua?

to gayah: tak tau la siapa die nih.

to penulis: erm~

Anonymous said...

keciannn...siapa kah dia Joyah itu?ala buat bodoh jer kat dia..easy come easy go...hahahhaha..ayat jahat aku pakcik..kuikuikui...

Ir aUrOrA said...

em..tasha rase ntahla..terkedu jgk bile bc smpi nk bg komen pn tersedu2..hahaha hopefully ending die gayah ngan joyah together 4eva..hahahahaha nabi x ngaku umat o0o00o..nauzubillah..
em..cmne ek..nk tanye sket laki kt dunia nie x sume cmni kan???huhu so 4 the time being better 4 joyah to stay single..couple kalo x kne cara bleh trouble tau..ala relek r joyah..wa tau jodoh lu mest mantap nye cume lu blum jumpe lg..u ibarat epal ejau di ranting paling tgi...coz it very high so its hard to reach..n only the rite person will pluck u..a perfect guy not a prefect ok..hehehe lu x caye wa??juz wait n see bebeh..pape hal pn dh jupe insan bkn insane make sure ek kihkih ..nant jgn lupe jempt kenduri khwin u ok...wakakaka though i know lmbt lg..but who knows...huu rite now the most important thing is finish what u hve started..ape yg dh start???em mana i tau..lu pk la sendri(cilok ayat nabil sket)ngeh3
break a leg!=)

Ir aUrOrA said...

em..tasha rase ntahla..terkedu jgk bile bc smpi nk bg komen pn tersedu2..hahaha hopefully ending die gayah ngan joyah together 4eva..hahahahaha nabi x ngaku umat o0o00o..nauzubillah..
em..cmne ek..nk tanye sket laki kt dunia nie x sume cmni kan???huhu so 4 the time being better 4 joyah to stay single..couple kalo x kne cara bleh trouble tau..ala relek r joyah..wa tau jodoh lu mest mantap nye cume lu blum jumpe lg..u ibarat epal ejau di ranting paling tgi...coz it very high so its hard to reach..n only the rite person will pluck u..a perfect guy not a prefect ok..hehehe lu x caye wa??juz wait n see bebeh..pape hal pn dh jupe insan bkn insane make sure ek kihkih ..nant jgn lupe jempt kenduri khwin u ok...wakakaka though i know lmbt lg..but who knows...huu rite now the most important thing is finish what u hve started..ape yg dh start???em mana i tau..lu pk la sendri(cilok ayat nabil sket)ngeh3
break a leg!=)

Cik Oren said...

hihi...ape punye setia la si Joyah tu...kalo sy wat camni jer..dlm mind sy selalu set camni..

Kumbang Bukan Seekor..hihi

aida@datasonic.com.my said...

if she's really love him, then fight for him, tak salah pun...only if she thinks that he is worth for her..
if she's thinks not, then just let him go..
jgn sia siakan masa yg ada..tak guna nak sedey2 bagai..nangis tetonggeng tonggeng but in the end he damn u just like dat..keep it for someone who know how to appreciate u ;-)

Noor Ashraaf said...

sian joyah tu...
sian jugak kat amat tu...
pastu pikir2 balik sian pulak kat fiona...

senang sume cari baru la..

nama aku = ashraafkomplen
no. fon = boleh ejas hehhehheh

oh yea, amat sila jangan kontek aku. joyah n gayah n fiona, di alu alukan.

tengs

Anonymous said...

This situation is familiar to me. Let's discuss.