Saturday, November 15, 2008

Bagi pendapat sikit

Malam tadi ade sorang minah ni tepon aku. About satu jam lebih gak la. Dia tanye aku, ape yang dia patut buat. She's very close la dengan aku, kadang-kadang je aku ni lupa dia. Wakakaka, aku bukan lupa kau la babe, its just that busy cari duit. Blaja segala semua la.

Cenggini cerita dia. Mesti la korang konpius tetiba nak tanye pendapat bagai. Tapi tatau hujung pangkal. Waduh waduh waduh.

Ok cenggini (cenggini lagi). Kawan aku ni di approach oleh seorang laki. Kire stranger la dalam frenster. Then dia kata nak kawan (This guy sebenarnye adalah kawan kepada kawan baik member pompuan ni). "Kawan" dia kata its fine, kawan la. Kalau stranger nak kawan dengan aku pun aku tak kisah. Ade aku kisah aku nak kawan dengan sape pun.

Blind date (sekadar gambar hiasan)

And then, perkenalan ni diteruskan la dengan blind date setelah komen mengkomen kat frenster tu. Memula dia ajak kawan dia teman. Sebab tanak la pegi sorang2 masa nak jumpa tu. Tapi kawan dia tamau la plak. (Ni selingan, tak masuk dalam situasi pendapat ni). Ok la. They become close fren. Declare as best fren la kononnye. Sebab this guy memang ade awek. So tak kisah la hal tu.

Sejak tu diorang close and become close. This gurl memang hati dia kalau kata kawan, dia ok jer. Takde hal and that feeling will not grown. Suddently one day lelaki ni cakap kat dia yang "U tau tak yang u dah curi hati I". Thru ym ok. Then diorang stop kat situ la. And thing berjalan seperti biasa. Waktu laki ni cakap macam tu. Dia ada sedikit prob dengan gf dia.

Satu hari dia plan nak gi temankan mamat ni main futsal. Tapi temankan main futsal jer la. Takde la ape pun. Then she said ok. Suddently tak jadi sebab this guy kene anta parent dia pergi Jakarta.

Balik dari jakarta, lelaki ni start ignore my fren ni. No sms, no ym, no comment kat frenster. Then dia tulis kat frenster shoutbox dia "I think its time to let you go". What the park. Kawan aku pun msg la kat frenster sebab dia tau la this guy dah balik Malaysia. Tanye "How you're lately and what up with that (merujuk kepada shoutbox frenster tu la kan)". Tapi dia tak reply pun msg kawan aku ni. Tapi yang peliknye dia bleh reply semua komen kawan2 dia yang lain kat frenster. Means that ym dia mungkin invi, frenster memang la dia online selalu.

So kawan aku ni mengadu la kat aku. Ape yang dia nak buat. Sebab pompuan ni start feeling dah kat laki ni. And its grew everyday. It s*ck man.
  1. First thing yang dia nak tau sangat, kenapa lelaki ni ignore dia? Sedangkan bestfren jer. About that statement yang "U tau tak yang u dah curi hati I" tu pun dia tak kisah. Sebab they still can become close fren kan.
  2. Second thing dia nak tau, adakah "I think its time to let you go" ditujukan untuk kawan aku ni ke tak. Sebab this guy memang ade problem dengan gf dia. Just nak tanye pendapat korang la kan.
  3. Last but not least, kawan ni nak tau la ape dia ni patut buat. Maksud aku towards laki ni. Yar la, kalau korang pun mesti la query kan. Lepas cakap macam tu terus try to avoid semua.
Aku takde idea. Sebab aku kekeringan idea malam tadi nak bagi pendapat kat dia. Dah tepu dah kepala otak dah. So aku minta kebenaran post kat blog la. So ape pendapat korang. Anyway cerita ni takde kaitan dengan aku la sebenarnye. Aku hanya pakar motivasi cinta. Tapi fail kali ni. So tolong la korang. Tolong la. Please, please, please...

Nota kaki: Kawan aku baru lepas sms aku dia kata rindu gile kat dia. Tolong la, ape dia patut buat

6 comments:

capital S said...

huhhuhuhuhuh

rizz said...

lupakan je that guy..watpe nk pening2 kpla:p wink2

aisy marissa said...

if ur frend tu just anggap as a frend, so act as a frend je la..means ignore je..sok2 bile laki tu dah ok, dia akan cari balik..tp masalah skang, i think ur frend tu dah 'jatuh suka' kat laki tu..camno tuh..

Duke Luce Dell'amore said...

haiyo!so complicated!
byk lagi r jantan kt dunia ni..
cari je bru..
klu dah senang2 je mamat tu nk let go, xde maknanya nk terhegeh2 kat owg camtu...

so called NRULAZMAN said...

erm..
buat bodo je.
jgn ah tunjuk yg ur fren tu mcm nk sgt kat dat guy.
kate kawan kn.
baru stakat 'close fren' da mcm ni.
baek back-off wo.kan laki tu ade wek lgpon.xkesah la die ade prob dgn awek die ke tak.
laki time ade masalah dgn awek die mst ah die rase best klau pompuan laen lyn die sume.
tp jgn ah konpius 'suke' dgn 'syg'.
hehe.

:D

Hanya Aku Sorang said...

Cuba by Faizal Tahir

Cuba kau dengar
Cuba kau cuba
Diam bila ku cuba
Tuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
Setia ku mendengar
Agar tenang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu

Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku..padamu

Cuba kau lihat
Cuba kau cuba
Renung ke mata aku
Bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada
Bila ku perlu
Tuk menyatakan rasa sakit
Dalam diri

Dan bila kau perlu
Setia ku menunggu
Agar senang kau merasa

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
Kau pulang tuk dapatkan aku
Itulah aku..padamu

Maafkan kerana aku tak pernah
Terlintas tuk menulis pada mu
Salahkan ku
Tak mungkin lagi aku meminta
Untuk kau mendengar..
Untuk kau melihat ke mataku

Siapa
Sebenarnya aku padamu
Mungkin sama dengan teman lain
Yang bisa kau buat begitu
Dan bila
Tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku..padamu

~~ ihihihhiii.. motif bagi lagu??