Tuesday, December 09, 2008

Hilang dalam ramai

Sememangnya cabaran hidup maha hebat. Kalau cakap tentang cabaran, memang setiap orang banyak cabaran. Aku pula, penuh dengan 1001 cabaran, masalah, dugaan etc. Tapi aku yakin, setiap orang diberi satu kekuatan yang membuatkan kita terus bersemangat untuk terus hidup.

Ke mana menghilangnya saya selama beberapa minggu ni. Sejak bertanya pendapat mengenai Joyah. Saya terus menyepi. Terus sepi. Tiada posting di blog. Tiada login di frenster. Tiada login di myspace. YM pun tiada. Malah layout pun tidak di update. Mana saya menghilang. Sehinggakan setiap comment di ruang comment blog juga tidak dikemaskini. Mungkin kalangan pembaca juga pelik bukan.

Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha. Saya baru pulang dari kampung halaman ‘bercuti’ dan ‘berehat’ panjang. Panjang sangat nampaknya bercuti kali ni. Mungkin bagus juga saya bercuti. Belenggu masalah berkurangan dan saya semakin bersemangat untuk terus bernafas, berjalan, berlari mengejar mimpi.

Terlalu banyak yang berlaku sepanjang dua minggu ini. Tapi tiada apa yang menarik untuk aku ceritakan. Sebahagiannye akan saya simpan. Simpan sebaik mungkin. Sebahagiannye lagi, bergantung kepada tahap semangat saya. Kesedihan saya, sedikit sahaja lah kalian rasa.

Sekadar gambar hiasan

Hari terakhir saya update (20 November 2008 dengan posting ‘Minta pendapat: Aku cinta kau dan dia’), petang itu, lebih kurang 5.45pm (seingat saya) saya terlibat dalam kemalangan. Tiada siapa yang saya beritahu. Melainkan keluarga. Selain beberapa teman di fakulti, teman rapat dan juga penyelia saya (penting kerana tak nak kehilangan saya dicari dan diragui). Sekarang keadaan dah kembali stabil. So masa ni dah tak akan membuatkan orang lain risau. Sebab saya dah semakin stabil. Saya tak nak orang risaukan saya. Even sms pun saya tak beritahu apa-apa mengenai kemalangan itu.

Act like normal. Ok, now I’m back untuk blogging.So let the game begin. Tadi sempat la cek my nuffnang, adsense and top 100 blogger. Sempat la menjengah carta. Kawan-kawan saya semakin popular. Dalam 100 itu:
  • Wanie (my virtual fren, kenalan dari frenster rasanya merangkap geng sayap). Keep on telling your stories and rock and roll babe. Your unstable emotion really make you drama queen. But nice, at least ade up and down. Takde la mendatar kan. So people will enjoy and love reading it.
  • Linda (teman kuliah ketika undergrad). Wow, tak sangka kau pun bleh masuk top 100 Malaysian blogger. Hebat2. Kagum dengan kau. I know you are not as pretty as Puteri Gunung Ledang but I know you are special.
  • Fendi (my fren dari foundation tahun 2000 sampai sekarang). Teruskan berinspirasi. I love your idea. I want to see you, as at least as a state minister of Johor. If it were not from my both open naked eyes, at least I will smile from far above the sky. I’m so proud of you my friend.
  • Erna (my junior during undergrad). Teruskan berpink ok. Be happy all the time. You are such a nice young lady. If I were ask by Allah to return back to the world and choose 100 closest friends that I ever made during my lifetime and send them to heaven, definitely you’ll be one of the first 10.
  • Pian (Kenalan di Muzium Negara, tak bercakap pun masa tu. But I know he’s a nice person). Keep on blogging Pian. Somebody is watching you. Tapi bukan aku la beb. Sorry la beb. Aku jarang buka your blog. So from now on. I link your blog in mine.
  • Wan KT (His name is Syazwan, Don’t even know what ‘KT’ stand for. Kenalan di sebuah open house, ceria orangnya dan baik hati juga orangnya). Keep on blogging dude. When you receive the check from nuffnang, don’t forget me ok. OMG, he’s getting richer and richer. Bile dapat cek tu nanti jangan lupa belanja aku. Aku tak demanding bro. Pak Li cukup la. Its more than enough.
  • Ajim (kenalan di Majlis berbuka puasa geng sayap di sogo). Keep on blogging. Life is so much fun. Now you are young man dude. Live your life. Be brave. I’m sorry banyak sakiti hati kamu dengan gurauan menyakitkan hati tu. Promise I never do that ever again. Be proud to be yourself and be the way you are. (Gile gay ayat aku)
  • Anuar (Kenalan paling rapat dari kalangan geng sayap). Be happy go lucky always dude. Itu adalah cara untuk terus awet muda. What ever it is. Thanks for being my fren. Walaupun kenal tak sampai 4 bulan. Tapi become close kan. Nevermind, I love to make friends. Aku sms jangan tak balas plak. Kecik hati gua.
  • And me (takkan nak describe pasal aku gak kot). Terima kasih kepada all the reader yang memberi sokongan. My rank should be better than that. Walaupun linda komplen aku tak layak masuk sebab aku punye blog terlalu simple. But it doesn’t matter. I have such a wonderfull idea and you should notice that (gile perasan aku ni)
Hah, tahniah kepada yang memasuki carta. Mana-mana yang tak masuk. Tak reti-reti nak suruh your reader undi. Sape yang tak register lagi, sila la register ok. Sebab best gak masuk top 100 ni.

For my sayang, I’m sorry for being so silent lately. I love you all the time, not most of the time but all the time. I don’t want you to be worried. You’ve been so busy lately and you work so hard for our future so have a good rest. I always pray we be together as soon as possible. Missing you were killing me deeply inside. I wish you were here at the moment, so I can tell you how much I miss you. I will love you till my last breath. After that, doakanlah jodoh kita di syurga. Itu adalah doa saya.

Kepada keluarga, terima kasih kerana terus memberikan kekuatan. Kepada kawan-kawan, terima kasih kerana menjadi kawan yang terbaik pernah aku ada. Kepada all blogger and reader, thanks kerana menyokong my blog. Kepada yang bersayap, terus mengembangkan kepak anda. Kepada kaki-kaki komplen, teruskan komplen sebab I love reading all of your complain. Kepada kemain team, teruskan kemain k. Kepada ceritaku ceritamu, teruskan la bercerita kerana ceritamu sebahagian pengkisahan ceritaku (ceh, jiwang karat betul mat rempit ni). Doakan my blog terus ber’nyawa’. Kerana nyawa blog ini bersatu dengan nyawaku. Amin.

Berjalan berlari mengejar mimpi

Kepada Hafiz and Ain, Amal dan Bogus. Terima kasih atas jemputan and maaf tidak dapat hadir. Kepada Fadhilah and Yusri, terima kasih atas jemputan kalian. Yus, jaga Fadhilah baik-baik. She’s my good friend dari darjah 1. Ezran and Faznim, Selamat menempuh alam perkahwinan.

With that, aku tujukan satu lagu untuk korang semua, from Nu Falvo - Heaven.



Heaven oh heaven can't you help me
First time I saw you girl,
You turn me upside down
I can't stop thinking bout you
My head is spinning round
I got to find away
To get with you somehow
Girl I'm so crazy for you
You know I want you now
And everyminute of every single day
I'm dreaming of how it could be
And everynight before I go to sleep
I'm praying that soon you'll be here with me

Chorus
Heaven, heaven oh heaven can't you help
I looked in her eyes now she's all I see
Heaven oh heaven can't you help me
I'm down on my knees please help me

Can’t fall alseep tonight
I don't know what to do
I hold my pillow but I wanna be holding you
And when close my eyes I always see your face
I know my happiness is only kiss away
And every hour here in the dark
Everyday of my lonely heart
Tells me that I need to be with you
Heaven oh heaven what can I do

Chorus
Heaven, heaven oh heaven can't you help me
I'm giving my love for eternity
Heaven oh heaven can't you help me
I'm down on my knees help me

Instrumental

Girl I'd give anything if you were here with me
Give anything you want and anything you need
I never thought that I could feel the way I do
But now I wanna spend the rest of my with you
And every day that we are apart
I'm shedding this love here in my heart
And everynight before I go to sleep
I'm praying that soon you'll be here with me

Chorus
Heaven, heaven oh heaven cant you help me
I looked in her eyes now shes all I see
Heaven oh heaven cant you help me
I'm down on my knees please, heaven

Heaven....(repeat until fade)

8 comments:

you are now in my zone said...

selamat hari raya Qurban el! :)

fendy_ahmad said...

Salam Sahabat,

Kehilanganmu di alam blog selama lebeh kurang 2 minggu agak terasa juga, maklumlah sejal menjadi 'konco-konco blog' ni walau jauh di mata tapi terasa dekat jek...

Masalah sememangnya kita tak suka tapi bila difikirkan beberapa kali rupanya masalahlah yang leh jadikan kita insan yang lebih kuat dan lebih berpengalaman :)

Kamu boleh !

Duke Luce Dell'amore said...

welcome back!
kemain ucapan pnjg berjela!
maceh2..

ehsan said...

wah...cam gitu k kesahnyer..all da best bro..setiap orng der masalah..walau kita der seribu satu masalah, tp seiap masalah da 1001 penyelesaiannya..pilihlah jalan penyelesaian yang membahagiakan diri dan orang lain..huhu

Najibijan said...

Tue la ... org da ckp bw kete elok2 ... eheheheh entah2 salah org lain kot ... :P ... anyway, thanx pakcik !

rizz said...

cmt hr rye..keta tbakar kewww:p

hani said...

lamanya tak dengar cite ke sy yg dh lama x masuk sini?..hehehee..apapun, x terlambat lagik kot nk wish selamat hari raya aidil adha...

be strong k!..:)

cik wanie said...

alamak!!!!
wanie ada lah yg pertama dalam top 100 di blog mu ker,
hehehehehehe...
TQ TQ so much,
wanie cuma manusia biasa yg ada hati dan perasaan,
kadang2 wanie luahkan dlm blog wanie,
hurm..

apapun teruskan membaca ok:)