Wednesday, November 19, 2008

Pierce Brosnan, Shiekh Muzaffar Syukor and Amir

Beberapa hari lalu aku sebenarnye surf la internet. Tibe-tibe nampak gambar Pierce Brosnan. Hurm (bukan sebab aku saja surf, sebab aku nak tengok list actor 007 la. James bond tu). Then dok belek2, aku jumpa la gambar mamat ni. Eh, sama macam angkasawan Malaysia plak. Siapa lagi kalau bukan Syiekh Muzaffar Syukor.

So aku duk bandingkan la ape persamaan depa dua ni. Dua2 femes beb. Dua2 kaya la kot. Dua2 memang handsome la kalau nak dibandingkan dengan muka tipical jawa aku ni. Then dua-dua ni pernah muncul dalam TV (sama ada iklan ataupun filem). Tapi Syiekh Muzaffar keluar dalam iklan komersil je.


Lepas tu aku bandingkan pulak dengan sorang budak ni. Baru form 5. Raut muka pun dekat nak sama dengan Syiekh Muzaffar. Nama dia Amir. Tengah sit SPM. (Doa kejap untuk SPM dia).

So bile teringat balik pasal budak Amir ni. Amir ni nak jadi Doctor. Bakal sama dengan Syiekh Muzaffar la, Doctor ape, Wallahua'lam. Dia kata tatau lagi. Sekali pakar tulang jugak. Ceh, semua sama.


Then aku fikir. 7 Orang sama dengan kite. Macam si Syiekh Muzaffar muka dekat nak sama dengan Pierce Brosnan. Jalan hidup pun dekat nak sama. Famous, kacak and bergaya. Si Amir ni plak boleh la join kategori muka dekat nak sama dengan depa, kacak dan bergaya. Cume bakal doctor ni belum la famous lagi. Tatau la lepas spm nanti. Letak kat blog aku pun femes gak kot. Hahaha, anyway good luck for the three of you

Nota kaki: Esok malam nak cerita apa pula ye. Korban cinta boleh? Korban cinta pun korban cinta la

8 comments:

Duke Luce Dell'amore said...

wah!!meletop!!
motip LELAKI2 KACAk di page ini??hurmmm...

you are now in my zone said...

femes, kacak, bergaya... :p

Faizalism said...

tak sape budak tu Zapril, adik ko ke, bahaya ko ni Zapril

El-Zaffril said...

Encik Ajim...
Motif dia, Allah ciptakan tiap manusia mempunyai 6 lagi manusia yang sama macam manusia yang pertama tadi. So saya jumpa 3 ni. Yang 4 lagi tatau mana.

Nuar...
Yang ke3 tu tak femes. Kacak and bergaya, yes. Bakal femes maybe

Pejal...
Think out of box la beb. Mesti kau dah pk mereng sikit. Aku dah nak kawen ar.

Rabiatul Adawiyah said...

huuu~ ye jugak~ sy dah jumpe 4, lagi 3 tak tau mane~

nadzrah said...

kem salam dak form 5 tu ea..
ehem2
haha

Anonymous said...

heheheh, interesting idea la.... kelakar lah zapril nie... apa kata zapril surf internet, cari pulak 6 muka yang seakan sama dengan zaprill... pasti menarik kan:P hehehehe...

Amir.. said...

ermm..... salam~~