Tuesday, November 18, 2008

I'm proud of you my dear

My wife dah mengandung. My first baby. My wife bagitau tadi. Alhamdulillah, syukran jazilan. Tak sangka secepat ini my wife mengandung. Harap-harap first baby ni lelaki. I can't wait. So ingat nak balik kampung la kejap. Lama dah tak balik kampung. I pun lama dah tak borak-borak dengan parent you sayang.

Ke nak balik rumah saya je. Lama dah kita tak balik rumah my parent. I teringin nak jumpa my cousin dengan my neighbour tu la. Teringat zaman kecik-kecik. Tapi now dah besar kan. So nak jumpa time-time raya je.

Tapi kan sayang. Ni first time I nak bawa you dengan our baby. Tak kisah la sayang. Balik mana pun. Kalau minggu ni balik rumah I, then the following week we should be heading to your parent house ok. Lebih kurang sama je. My house about 4 hours drive, Your house pun lebih kurang je.

My feeling. Serius la beb. Aku bangga la. Nama pun dah nak jadi ayah kan. Sape tak bangga. Bahtera perkahwinan akan lebih meriah kalau ade anak-anak. Tak sabar rasanya nak dapat the feeling when my baby call me... erk, any names I can accept.

Nanti balik dari office, mesti penat gile and then bila buka je pintu nampak the sweetest smile from my baby. Mesti hilang semua penat tu. Really can't wait on that moment.

Aku pulak dah tak bleh main-main macam dulu. I will become a father soon. Mana bleh main2 beb. Tak bleh huha huha macam dulu la. Kene jadi serius beb. Kalau huha huha dah tak sesuai.

Ok, ape kata fikir nama anak dulu. Kalau pompuan nak bagi nama apa ye. Takde idea. Kalau dapat anak laki apa nama yang best ye. Nak bagi nama anak panjang ke pendek. Kalau panjang nanti panggil nama pendek juga. Kalau pendek takut tak sedap plak.

Tengah best-best layan baby, damn it. Aku tersedar plak. Mimpi rupanya. Adeh. Sedih siol. Baru nak feeling2 jadi ayah sekejap. Dah la nak dapat anak 1st. Hurm, tersedar la pulak. Maybe sebab aku tak solat Isyak lagi kot. jam pun menunjukkan pukul 1.00 pagi.

My sister

Maybe sebab ade kegembiraan untuk kami sekeluarga. My sister send me an instant message thru YM. Dia kata result honours dia dah keluar. She got 1st class. Ouchhh, it was like an arrow hitting directly thru my heart. Hurt, painless and the tears drop. Since I never done that during my udergrad.

Thanks for make us proud of you. I'm the lucky one. I always know that my dear, to have you as my sister is the best gift I ever received. I were to live again one more time. I want her to be you. Not like you, but I want her to be you.

She will be on the flight MH130 heading back to Malaysia this coming 12th December and will arrive at 8.30pm. Its KLIA.

Doesn't matter the starting point, but the matter is the final destination

Nota kaki: Perihal diet aku tu esok ok. Sebab cite ni lagi best

2 comments:

Rabiatul Adawiyah said...

huh~ tertipu~

waaa~ congrats to ur sister~

FiR said...

a'kum bro...
walaupon kite tak kenal,aku baca blog ni memula dah terasa cam best lak...dah terpikir dah,kalo bini ko baca mesti dia terharu...tapi last² mimpi rupanye...takpe laa,apepon kalo jadi bapak satu ari nanti kotakan impian ko eh..anak tu rezeki dan jangan jadikan cam boneka sperti org skang ni banyak buat...congrats to ur sister..kalo aku cam dia mesti bapak aku dah buat kenduri kesyukuran...ehehe
~nice blog!