Saturday, June 07, 2008

Jalan2 gi Temerloh

Hari ni gua jalan2 bawa My Vi gua. Destinasi cinta kali ni adalah Chenor di Pahang. Atas jemputan Mohd Sharudin Zain Soo. My friend masa study MMU dulu. Coursemate gua la kan. Sekarang engineer TM, cikgu tusyen merangkap pelajar Master UM. Gigih betul mamat ni. Aku tak sanggup buat semua all in one. Aku ni lembap, kene buat satu-satu.

Alhamdulillah, Shah ni dijodohkan dengan Husna. Junior setahun dari kami. Now keje kat audit firm kat Jalan Sultan Ismail. huhu. Success lagi product MMU ni. Aku la jugak yang tak success sampai sekarang. Maybe rezeki aku tak sampai lagi.

Pukul 11.30pagi Anas sampai umah. Terus aku sumbat dia dalam kete and then terus drive pergi Sri Gombak amek Wan Zahir plak. Sampai umah Wan about pukul 12.00 tghari terus call dia suh turun cepat-cepat.

Pastu call Ezran tanye kat mana. Teruk betul. Ade ke kat Kajang lagi. Aku pam angin, suh Anas topup touch and go then terus shoot ke Chenor. Tak pernah siol pegi sana. My Vi aku tak pernah lalu lebuhraya karak. Jalan berbukit-bukit. Takut gak. Yer la. Kalau balik Johor kan landai je kan. Syiok je My Vi aku tu nak berlari-lari. Kalau bukit ni dia takut sikit.

Pastu sampai kat Chenor. Kami sesat la plak. Takde sape pun ade map. Mana la nak expect. Semua plan last minute. Ezran punye plan la. Ade ke pagi Jumaat baru call aku. Huh. Kelam kabut aku cari Team mate nak pegi. At last dapat la Anas dengan Wan.

Dah sesat-sesat tuh tepon Fazuwan. Huhu. Fazuwan cari kami. Tapi tak jumpa. Sebab kami tersampai tempat tu ikut jalan belakang. Ni sebab suke bantai belakang la ni. Aiyak. Kan dah sesat. Sampai je dekat pukul 2.00 ptg. Ok la. Perut dah lapar. Sedap plak tu masakan dia. Aku dengan Anas melantak la sambil tunggu Ezran.

Lepas melantak borak dengan Musili. Pasal minyak, ekonomi, master, RA, Gaji and macam-macam lagi la. Siot betul Anas, Sungguh kejam berahsia. (Sebab terkantoi rahsia Anas masa asyik bergossip dengan Mus). Ha, amek, akhirnya kantoi juga walaupun Anas cuba merahsiakan dari aku.

Mus tengah sibuk memikio dia punye proposal Master. Sian Mus. Tak ape la bro. Chiayok2. Aku rasa kau boleh punye. Yang lain tak sempat nak update. Huhu. Tapi yang paling kantoi updatenya Anas la kan. Tak akan memaafkan Anas untuk kali ini. Keh keh keh. Kalau nak dimaafkan sila nyanyikan satu lagu di red box ye. Terima kasih.

Pukul 4.00ptg baru la Ezran sampai dengan Besi Waja goldnye bersama Hazimin, Aizuddin dengan sape ntah lagi sorang mamat budak UIA. Aku tak kenal.

Pukul 5.00ptg shoot balik KL. Aku tak larat nak drive. Suh Anas drive. Aku tido je kat belakang. Biar la Wan melayan. Ngantuk seyh malam tu tido lambat. Then singgah hentian Genting Sempah. Solat Zohor dengan Asar jamak. pastu teruskan perjalanan. Anta Wan. Then Anas plak aku bawak jer balik umah. Dalam 7.15 macam tu sampai KL. Penat gak. Tapi berbaloi.

Ok la. Gua rasa mengantuk. Nak tido. Dah malam. Sempoi la trip hari ni. Suke bangat. Semua cukup. Sedap, bengang, best, penat hahahahaha. So jumpa on next trip.

Add up cerita:
Kereta Waja Gold by Hazimin

Kereta Waja Gold tu, lepas abih kenduri, kami pergi umah keluarga angkat Desa Tercinta di Mentakab.

On the way, nampak pasar mlm, kami beli kuih2 tradisional Pahang.. .. sedap ooo....

Diorang ni tapao bawak balik umah... hahha .. biasalah benda-benda yg tak pernah tengaok & rasa kena tapau..

Jam 5:30ptg, baru sampai umah keluarga angkat.. sembang2 & solat. Kesian keluarga angkat, umah banjir tinggi 1/2 rumah tenggelam... dulu... kisah 6 bulan lepas...

jam 6:30 petang baru bertolak ke KL.. nak kejar masa kenduri umah kawan Ezran... jam 8:00 mlm...

Ariel, nanti ada trip mana-mana, ajaklah lagi.. hehe

P/s: Kisah Waja ni memang takde editing tau. 100% copy dari pemiliknye yang telah menaip sesuatu untuk diceritakan. Hazimin kalau ada masa buat la blog macam Fendi ke. haha.

Add up cerita:
Cerita Tertinggal by Anas

zafril... rasa nye cerita tu ada yang tertinggal la.. U have to mention yang project manager for this program a.k.a "ezran" BUAT janji mcm 'keling'. Kononnya 11.30pg jumpa dkt Gombak tup tup pukul 1 tghr pun tak bertolak dari Kajang lagi... So for next time jgn vote "ezran" jadi project manager tau.. confirm semua orang ketinggalan keretapi....

hahaha marah ezran nanti... oklah apa2 pun kena kasi credit to him also coz kerana dia lah kawan2 lama dapat jumpa di kenduri shah..kalau tak alamat sampai ke tua tak jumpa2...

P/s: Ezran, u have to improve ur time management tau!!! opss mcm orang yang comment nie time mgmt dia power sangat.. :p kuikuikui


P/s: This storyline I just add it without any modification. Thank you for the story line. Semakin gempak my blog. Semakin banyak reader. I like....

3 comments:

Hazimin said...

Kereta Waja Gold tu, lepas abih kenduri, kami pergi umah keluarga angkat Desa Tercinta di Mentakab.

On the way, nampak pasar mlm, kami beli kuih2 tradisional Pahang.. .. sedap ooo....

Diorang ni tapao bawak balik umah... hahha .. biasalah benda-benda yg tak pernah tengaok & rasa kena tapau..

Jam 5:30ptg, baru sampai umah keluarga angkat.. sembang2 & solat. Kesian keluarga angkat, umah banjir tinggi 1/2 rumah tenggelam... dulu... kisah 6 bulan lepas...

jam 6:30 petang baru bertolak ke KL.. nak kejar masa kenduri umah kawan Ezran... jam 8:00 mlm...

Ariel, nanti ada trip mana-mana, ajaklah lagi.. hehe

Anonymous said...

thanks zafril... not to disclose my secret huhuhuh:) really appreciate it... biar pecah diperut jgn pecah dimulut tau... OK LAH TU!!!!

Anonymous said...

zafril... rasa nye cerita tu ada yang tertinggal la.. U have to mention yang project manager for this program a.k.a "ezran" BUAT janji mcm 'keling'. Kononnya 11.30pg jumpa dkt Gombak tup tup pukul 1 tghr pun tak bertolak dari Kajang lagi... So for next time jgn vote "ezran" jadi project manager tau.. confirm semua orang ketinggalan keretapi....

hahaha marah ezran nanti... oklah apa2 pun kena kasi credit to him also coz kerana dia lah kawan2 lama dapat jumpa di kenduri shah..kalau tak alamat sampai ke tua tak jumpa2...

P/s: Ezran, u have to improve ur time management tau!!! opss mcm orang yang comment nie time mgmt dia power sangat.. :p kuikuikui