Monday, May 31, 2010

Batang Kali Lagi

Thanks to Mirul sebab edit pic ni

Cerita ni agak basi la. Tapi masih berkulat. Hahaha. 9hb Mei hari tu (Ahad) sempat menyempatkan diri ke Air Terjun Batang Kali. Kali ni with proper plan. Dengan BBQ and all that. Aku ajak adik aku dengan hubby dia. Hehehe

Kenapa la aku malas sangat nak edit pic ni

Apa yang best Air Terjun di sini, sebab dia tinggi [aku tak sure berapa meter tinggi dari paras laut] dan dekat dengan Genting, about berapa KM je lagi mahu sampai genting dan jalan kat sini tak adalah berbahaya sangat dengan selekoh tajam. Jalan di sini lebih relaks.

Farah, dah macam jantan dah

Anyway, selain tinggi Air dia sungguh sejuk. Kalau nak dibandingkan dengan Ulu Yam. Memang jauh beza la. Sejuk sampai menggigil-gigil tu. Ade sorang bro yang mandi tu [bukan dari group kami and kitorang tak kenal pun] bergegar punggung sebab menggigil sejuk. Lawak gilos. Hahaha

Masa ni semua dah agak kepenatan plus kekenyangan

Menu hari tu, Sandwich telur dengan Sandwich sardin selain ayam bakar yang sangat superb. Frankfurter bakar pun ade pastu dengan Air Sirap Bandung yang aku buat. Yummy. Ape pun, memang enjoy kat sini.

Melihat Mirul beraksi

Owh lupa, satu lagi kitorang gi sini sebab, free. Ulu yam kene bayar dowh. Pastu tak ramai orang. Cuma jauh sikit dari KL. But who cares, yang penting enjoy. Hehe

Berdiri dari kiri: Azlina, Helmi, Syed, Mai, Mafuzah dan Farah
Duduk dari kiri: Mirul, Adik aku Nash, Hubby dia Husz dan aku

Nota kaki: 3 kali dah kan... 3 kali yang aku akan ingat sampai bila-bila

36 comments:

Cik Z@i Pen@nG said...

waaaaaaaaa....dh lama x mndi air terjun...jeles ni...

Mommyyus said...

wahh..seronoknye.lame gile ye tak pergi mandi air terjun..

Hezesuze said...

ada toilet nk salin baju tak?? huhu

[-suziey-] said...

wohooo air terejun..masuk national geographic ke?hiks:p

BLOG PUTERA YUSOFF said...

uuu bestnye.. pasti menyegarkan. hehe

E.d.Y said...

lama xmandi sungai@air terjun

shakirah samsudin said...

musim panas ni best nye dapat mandi manda cam gitu.

El-Zaffril said...

Cik Zai: Sila jeles banyak2... hehehhe

El-Zaffril said...

Mommyyus: You organise la satu... I follow

El-Zaffril said...

Heze: Toilet ada...surau pun ade... complete kak

El-Zaffril said...

Suziey: Ganas kan kitorang masuk national geographic... hehee

El-Zaffril said...

Jai: Memang menyegarkan seluruh badan... hehehehe

El-Zaffril said...

Edy: Organize la... bleh aku join

El-Zaffril said...

Shakirah: Musim panas? Bukan selalu hujan ke?

MahaMahu said...

wahh pergi tak nak ajak pun best nyer area maner ni?? tapi mcm kecik jer...

El-Zaffril said...

Madi: Wah... ni kene organize gathering ni... Kawasan dia besar... serius best... sebab tak ramai orang

zue @ annaleeya said...

sonot eh mandi air tejun musim panas gini... syok jer berendam... dah lama tak pegi air terjun nih... ujung mggu nih bwk anak2 ler... heheh...

syaf said...

huyyoo...best siot
x ajak join pown

mR.sYaH said...

wh.. dah lama xmandi ramai2 gini.. best betul.. hmm.. rasa nak pergi.. yg penting free... heheh..

Cinda... said...

ye arr... ari tu p gunung belumut takde air terjun x best..

bile la ada peluang jalan2 nie.. huhuhu

haslina said...

dik, mlm tu ada ke di DIGI party?

atty's said...

beshnya mandi manda .lepas tu berbbq..i like..

El-Zaffril said...

Zue: Nak ikut bleh... mahu jadi anak-anak kamu... anak ikan... boleh tak? Hahahah

El-Zaffril said...

Syaf: Nanti kite plan lain k

El-Zaffril said...

Syah: Tempat pun bersih... memang best la

El-Zaffril said...

Cinda: Ajak la laki kau jalan2..

El-Zaffril said...

Haslina: A'ah kak... akak ade juga ke?

El-Zaffril said...

Kak Ty: Bile nak buat BBQ ni kak ty...

Eazy Izzuddin said...

besh nyew..
xD
nak itut..
xD

hans said...

asal tetiba terasa dengki dengan ko nih bro?
hahaha

El-Zaffril said...

Eazy: Nanti El organize k... hehehheh

El-Zaffril said...

Hans: Jadi blogger takyah la dengki mendengki... dosa weh... hua hua hua... aku pun nak dengki dengan kau la... jeles ok

haslina said...

mmg last akak pg ulu yam masa tgh sarat pregnant akhir tahun lepas..tgk2 da kena bayarkan...tp oklah..air masih bersih..cuma org terlalu ramaaaaaaaiii..

x pernah plk pg tempat tu..nmpak pic cam best...

El-Zaffril said...

Kak Haslina: Best... Saya suka explore banyak tempat...

Cik Wanie said...

alamak,
best nyer mandi-manda kat air terjun,
rindu nak mandi iair terjun,
huk huk huk...

nak jugak!!!!!!!!
tapi x mo kat batang kali,
blh?

Cik Wanie said...

alamak,
best nyer mandi-manda kat air terjun,
rindu nak mandi iair terjun,
huk huk huk...

nak jugak!!!!!!!!
tapi x mo kat batang kali,
blh?