Saturday, May 08, 2010

Tips: Mandi dengan berkesan

Pernah tak korang terfikir yang korang lepas mandi terasa segar. Ataupun masih terasa melekit. Yang terasa melekit tu selalunya mandi tak bersabun. Betul tak? Tapi ada saja orang yang bersabun tetapi badan masih terasa melekit. Macam mana tu.

This is the tips yang aku amalkan and share dengan korang. The very basic thing, pilih sabun yang anda rasa sesuai dengan kulit anda. Kalau anda seorang yang aktif dan kuat berpeluh, gunalah sabun antibakteria. Kalau anda suka wangi, pilih la sabun-sabun seperti LUX atau yang sewaktu dengannya. Kalau anda sukakan buih yang banyak, boleh guna SHOKOBUTSU. Memang buih dia banyak.

Tapi pernah tak korang rasa sangat tak bersih kalau bersabun dengan tangan seluruh badan. Well well well, its simple. Sebab tapak tangan kita ni Halus ciptaannya, jadi lembut sahaja tapak tangan ni mengusap badan.

The tips was gunakan Sponge. Tak kisah la anda gunakan sabun liquid ataupun sabun ketul, janji gunekan sponge untuk menyental sel kulit mati. Jadi kulit anda akan terasa bersih dan segar. Jangan pula, ganas-ganas sewaktu menyental, nanti luka pula.

Dulu masa kecik-kecik, pakai sabut kelapa je. Dah besar ni moden sikit, jadi beli la kat guardian. Yang murah-murah dah la. Janji boleh menyental.

Nota kaki: Sabun di bilik mandi... sabun... sabun di bilik mandi

Pic Kredit to nengnitha.ngeblogs.com dan www.inabay.com

No comments: