Friday, October 09, 2009

Warna-Warna Cinta

Tibe-tibe petang ni rasa rajin nak menulis. Selalu aku tulis blog waktu malam. Kemudian, aku akan buat schedule posting. Pagi sekali, petang sekali. Lagipun apa lah sangat tulisan blogger-blogger picisan macam aku ni. Bukan orang nak baca pun kan.

Hari ni aku nak cerita la, tentang warna kegemaran. Setiap orang ada warna kegemaran kan. Aku pun ade beb. Baru aku reveal yang aku suka 3 warna.

1st aku suka warna merah. Memang cun la weh warna merah. Tapi aku bukan fan atau die hard fan atau kejadah punye fan untuk Manchester United ye. Aku tetap dengan Chelsea aku. Hua hua hua. Aku suka warna merah sebab nampak warna tu garang. (Tak kisah la Edy kau nak kata Merah Mak Ngah ke, hape ke).

2nd Aku suka sangat warna putih. Sekarang tengah extreme beli kemeja warna putih. Walaupun takde la aku nak pakai pun kemeja tu. Tapi tetap nak beli. Padahal mengajar pakai T-shirt dengan jeans je. (Selekeh gile gi keje). Pada aku, putih ni suci la. Senang nak dicorak. Senang nak dimatchkan dengan sesapa. Macam aku, senang je nak kawan dengan orang. (Pergh, puji diri sendiri).

3rd Of course, aku memang suka warna biru. Dari dulu aku suka warna biru. Kenapa aku suka warna biru? Entahlah, aku tatau. Tapi aku memang sukakan warna biru. Dari kecik aku suka warna biru.

Perasan tak, the combination color yang aku suke sama dengan warna bendera Johor. Sangat anak Johor jati kan. Aku memang sayangkan Johor negeriku. Hua hua hua

By the way, aku takde la memperlekehkan warna lain tu tak menarik and tak cantik. Pada aku semua warna yang ada dalam dunia ni cantik-cantik belaka. Cume aku nampak menarik pada 3 warna ni

Foot note: Nikah baju biru, Umah dia purple, Umah aku warna Merah Putih.

8 comments:

momguess said...

den pon suko wana merah
TAPI kan
aku kalo brg utk umh suka wana merah
utk diri sdirik
biasa lah wana gegurl
PINK
tapi kkdng
aku suka IJAU
hahahaha

llaki!!!!
ko kwin jgn lupo aku iyo

Hezesuze said...

ishh kaler merah uols
nmpak garang sgt...
tp mmg menarik..

ermm bila ko nk kawin EL???

hani said...

heheheehe...
sy pun suka dengan 3 kaler tu..tp the most favourite colour is purple!..:)

El-Zaffril said...

Kak Ina: Aku tak lupakan kau... kau dengan Pak Tam pun cepat2 la kawen... dah selalu enteprem... tak baik bercinta lama2

El-Zaffril said...

Kak Heze: InsyaAllah tahun depan Akak

El-Zaffril said...

Hani: Pompuan suka sangat kaler purple

hani said...

haha..ye ke?..bukan pink ke?..:D

El-Zaffril said...

Hani: most of the people sekeliling saya suka warna purple....