Thursday, October 01, 2009

Raya 2009: Bosan Sikit

Raya ke tiga, duduk di rumah melayan tetamu kononnya. Padahal tido memanjang. Kontek si Khai, ingat nak berjalan-jalan berhari raya di rumahnya. Tapi tepon asyik tak di angkat sahaja. Last-last aku diamkan je la.

Then raya keempat, tidak kemana sangat pun. Cuma beraya di rumah Pak Long. Adik beradik mak Cuma tinggal Pak Long. Yang lain dah arwah dah. Lepas tu takde la plak aksi melompat di rumah Pak Long. Bosan kan. Taka pa. Tunggu aksi melompat seterusnya.

Arfa pun nak jadi jurukamera jugak ke? Baba dah pesan, jadi doktor ye

Abang Udin, Darjah 6, macam tingkatan 6 pun ada

Anak sedara aku yang muka dia macam Abah, hitam manis

Hyperaktif sungguh baby ni

Auji melayan Arfa dengan Aina,

Malam pula, sepupu mak datang kerumah. Hurm, anak sedara aku plak yang snap pic. Aku melayan je la. Tangan tak bedung. Semua pic blur. Tak ape la. Busuk2 pun ade je yang boleh diguna pakai.

Bukan anak ikan aku ye. Tolong sikit...

Ni la anak sepupu sepapat mak aku. Sepupu sepapat mak aku kat belakang tengah gossiping

Foot note: Cinta tak akan datang kalau tidak dicari, cinta tak akan dapat kalau tidak memberi.

8 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

hamboih dak arfa tuh main kamera! kang jatoh kang...ekekekeke =D

d i d a said...

footnote ko kali ni mmg best ar..hehe :p

Farhana said...

Menarik arr raye di kampung kamu wahai encik.. Meruiah banget.. Huhu.. Selama ari raye ek encik zaffril.. Maaf zahir batin.. =)

~ lagu raikan cinta tu pemahaman saye jek.. org kate ade makna trsirat.. itu yg trmampu saya suratkan.. haha.. =p

E.d.Y said...

anak sedara ko satu pattern je ngan ko..haha

El-Zaffril said...

Anuar: Dia el didik dari kecik... besar nanti power la dari pakcik dia...

El-Zaffril said...

Dida: Foot note besa2 je

El-Zaffril said...

Farhana: Memamng sangat meriah... kalau hari hari sambut hari raya... memang best

El-Zaffril said...

Edy: Dah nama pun anak sedara kan