Wednesday, October 20, 2010

Cinta 709: Biarlah YM Bicara

Dari permintaan menjadi rakan, hubungan menjadi akrab. Dari komentar-komentar di laman sosial, menuju ke peti masuk. Kemudian ke YM dan akhirnya kami saling bertukar nombor telefon bimbit. Memudahkan berhubungan. Ketika itu dia masih lagi belajar dan aku masih lagi di Texas.

'Hai awak, sibuk ke?’ Itulah antara khidmat pesanan ringkas yang selalu aku terima ketika itu. Itu pun sudah bisa membuat aku tersenyum. Dan satu hari, YM kami berbicara ringkas.

Dia: Buat apa?
Aku: Nak update blog. Tapi tak ada idea.
Dia: Apa kata awak cerita tentang saya
Aku: Ok je, tapi saya cilok gambar awak kat friendster boleh?
Dia: Boleh
Aku: nanti dah siap, saya bagitau awak k
Dia: Ok

Aku terus ke laman blog ini dan menaip sesuatu tentang dia. Dan ini hasilnya (klik)

Bersambung

2 comments:

shahirahkhairudin said...

ape yg along citer pasal beliau? nak link nak link.. nak bace gakkkk..

/Dayah//Nurul/ said...

texas :) hi si cinta seven series pjg..sib bek sy sempt baca, nice english entry. i like :)