Monday, June 29, 2009

Speeding: Ielts

Hari Sabtu, pagi-pagi lepas subuh anta Ami pegi exam. Aiks, cuti sem pun ade exam ke. Hahaha, exam Ielts. Anyway siapa awak saya tu ye. Hahahah, lihat la di gambar. Hua hua hua.


Aku tatau la Ielts ni short form untuk ape. Apa yang aku tau Ielts ni adalah requirement exam for those yang nak further postgrad di oversea. Exam dia macam Muet exam la. Dia nak tengok your english skill.

Dia ada 4 component exam, kalau aku amek konpem la failnye. Hahaha, aku ni cakap english pun tak gheti. Akmaklumlah, aku ni study IPTA je. Kalau study international lain la kan. Macam orang tu. Cakap english pun berasap. Haha, pass requirement dia 6.5 over bape ntah.

Si Ami ni kata susah exam dia. Hahaha. Tak ape. Aku just dengar je luahan dia. Huhuhu, bagus gak dia amek dulu. Bleh tanye tips untuk aku exam nanti. Nak gi german katanya kan. Huhuhu

Anyway, pada Ami, semoga dapat berita gembira 2 minggu lagi. Semoga lulus la ok. Jangan repeat erk.

Nota kaki: Saya sentiasa doakan yang terbaik untuk awak tau.

7 comments:

[-suziey-] said...

hola..study german tu..syiok2..semoga ami success ok..heheh..neway nk tanya la uols ni adik badik kembar ke? sgt sonotla tgk kamu berdua..gile2 n sporting banget..sgt sukaaaa:p

neway thanks for joining the gathering ok...lenkali ade gahtering join lagi tau...:p

Noy said...

IELTS=International English Language Testing System

Kat Brunei,all students yg nak study oversea especially UK kena ambik test ni..Kalau general senang sikit..Academic mode yg susah..

PS: Salam kenal dari Brunei..Saw ur link fro Suziey's

El-Zaffril said...

Kak Suziey: Kami bukan adik beradik kembar... beza umur kami 3 tahun... hehehe... macam kembar ke?? hahahaa

Noy: Salam dari Malaysia ye... adeh... thanks for the visit... I'll do visit yours later...

rizz said...

gud luck:p

Cik AniS GalaXy said...

gudlcuk tu "awak"...hehe
something happen on sunday
tp ramai tny org tu dtg dgn sape
sgt sesuatu mereka....hahahaha

anis diam kan jer.. (^_^)

El-Zaffril said...

Rizz: Thank you rizz

Anis: Aiyak... i bukan artis la... sampai orang nak tau semua benda pasal I ni... haiya

El-Zaffril said...

Rizz: Thank you rizz

Anis: Aiyak... i bukan artis la... sampai orang nak tau semua benda pasal I ni... haiya