Monday, June 08, 2009

Speeding: Honda Inspire

Sesekali dapat forward email ni best gak. Boleh terus mengisi wish list. Tak pun berkongsi cerita best dalam email. Mana-mana yang tak berapa best tu. Aku simpan je la kan. So hari ni aku nak kongsi tentang antara kereta yang aku tengok gambar pun dah jatuh cinta.

Hahahha, memang cun weh. Honda Accord baru. Kat Jepun dah keluar model ni. Dia panggil Inspire. Tapi for the full spec. Aku tak pasti la. Sebab baru dapat gambar dia dalam email. Ape pun layan.

Front view of Inspire

Side view (masa ni rasa macam nak pengsan dah tengok)

Dari sisi belakang

Front seat

To the front view, cantik sangat

Back seat, luas sangat

Back view

Dalam bab kereta ni aku tak berapa kisah tentang branding. Even proton pun aku layan. (layan proton katanya). Tapi pada aku, instead of value for money, aku akan ke handling punye part la. Maksud aku, steering dia mesti best. Tu paling penting. Sebab aku nak drive kan. Kalau steering yang macam takde power steering tu, lomah eden nak membawanya.

Nota kaki: Aku dah tak pandai drive kete manual. Malu2

10 comments:

ファラ 'aqila said...

ish macam ne leh lepas ni lesen..huhuhu...kete mahal, beli auto jek k...wew~~

El-Zaffril said...

Nak buat camne... lepas amek lesen kete...tak drive kete manual dah

rizz said...

kemaenn manual xreti! huhuh

hani said...

wah..tersangat cantik la kete nie..nak jugakkk!!..hehehe..

ntah bila la nk dapat beli..mau RM100k++ nie..

eh,sy boleh je bawak kete manual n auto.hiks..:p

Danish said...

jom ler lawan merempit guna kete manual... yezza i win!!

Danish said...

jom ler lawan merempit guna kete manual... yezza i win!!

Adi Yuseri Md. Yusof said...

aik...bukan daha ada ke accord nih kat m'sia??

El-Zaffril said...

Rizz: I memang tak reti bawak manual... hahahahaha

Hani: Saya tatay la bape harga...

Adi: Aiks... ade ke?? tapi macam lain je.... lain sikit la

El-Zaffril said...

Adi: Admit that I'm outdated

NuRuLeRnAdEwI said...

Pakcik...udah ade ler kete ni.. Kat TM ni bersepah2 udah org makeii nyer..