Wednesday, July 15, 2009

Outdated: Birthday Yaesh

Ya Ampun la Kak Watie. Aku lambat betul update cite birthday anak kau si Yaeshh tu. Huhuhu. Minta ampun la ye. Banyak betul bende yang nak di update. Tapi tak semua dimasukkan. Tak apelah, biarlah rahsia. Hua hua hua. Nyampah asyik gune term tu je. Bosan dah kot. Wakakakka

Tetamu yang hadir, aku tak sampai lagi time ni

Anyway pada bape haribulan ntah, 4hb kot. Sabtu lepas, minggu yang sebelum tu, aku dapat invitation melalui kak Heze, ada party di rumah Kak Watie, Sambut birthday anak dia si Yaeshhh.

Putus Pius ft Kak Senduk

Bersama Masviona

Aku sampai lebih kurang jam 10.30 malam. Ade meeting kaedahnye. Meeting apa. Ala, meeting wedding kawan aku. Nanti aku update plak wedding kawan aku punye story k. And function aku on that wedding sampai kene pegi meeting bagai simpan la dulu ye.

Wah, Sodapnyo

Aku sampai umah kak watie, kebuloq tahap gaban. Pergh, memang lapar. Makan soto. Nyum nyum. Sedap siol. Kak Watie, bila nak buat lagi soto itu. Hehehe. Memang melantak tahap gaban (ala, cita zaman aku kecik-kecik dulu). Tapi lupa nak merasa pengat itu, cuma pengat tu nampak sedap je. Terkilan ni weh tak dapat makan pengat.

Ni la Yaeshh, the birthday boy (gigih nak membelah kek tu) belah macam ultraman ye dik

Cupcakes tu serius, bukan setakat pemandangan dia je cantik, rasanya pun mantap

Kids game

Pastu ade la game budak-budak. Main rebut kerusi. Lawak la anak kau Kak Watie. Ade ke tak dapat kerusi, nangis guling-guling. Serius lawak masa tu. Hahahaha

Pastu game orang dewasa. Ni aku nak cita. Aku kene tipu sebenarnye hang tau dak. Buat Qilla yang tak datang tu, aku kene tipu la weh. Memula clown tu bagi belon kat aku. So ok la, dia suruh tiup paling besar. Aku apelagi. Tiup je la. Layankan je. Dah aku punye paling besar. Then suruh ikat. Tiba-tiba, dengan tak semena-mena dia keluarkan baju kelawar. Aku dah la selalu blur. Dia bagi sorang satu. Aku tak paham lagi. Dia suruh la pakai.

Sebelum ditipu ni weh

Aku pakai. Then dia suruh masukkan belon tu dari celah kangkang. Aku mati-mati ingat kene kepit belon celah kelengkang lepas tu jalan keliling taman. Rupanya belon tu kene naik atas lagi. Bila dah naik sampai perut. Baru la aku tahu. Yang sebenarnye kene buat aksi wanita mengandung. Adoi, feeling jadi ibu mengandung beberapa minit. Siap ade catwalk lagi tu. Weh Senduk, patutnya kau yang layak masuk. Ade ke aku yang masuk. Tak patut betul.

Selepas tertipu, ala pompuan kalau lepas tertipu pun sama kan. Pastu guna dialog "Tipah tertipu bang"

Tapi ape pun, aku tetap happening. Siap suami Wati puji lagi weh. Kembang kuncup aku. Hahahhaha. Ape yang kembang kuncup itu. (Bodoh la kau El. Nak kene seligi si El ni)

Aku dah sampai lambat, Semua kene cepat la. Takut overun. Nanti mengamuk plak anak si Heze tu. Yang penting, tetap putus pius ye. Hahahaha

Sebelum balik, kita lompat dulu ye

Ape pun aku nak ucap terima kasih kepada Kak Watie sebab organize party untuk anak dia. Gigih betul. Nanti ajar aku erk, camne nak buat anak. Eh salah, nak buat birthday party untuk anak. Hehehe. Apa pun sangat enjoy malam tu. Hua hua hua

Nota kaki: Aku akan ingat sampai bila-bile Qilla, kau bantai gelak kat aku pakai baju kelawar. Wakakakakak, aku pun nak bantai gelak gak la. (mesti kak heze cakap 'sengal')

14 comments:

momguess said...

maner gambar lompat katak korang nie???

El-Zaffril said...

Momguess aka Kak Ina: Gambar lompat katak tak jadi la malam tu... sebab katak tengah bertelur... tunggu telur tu jadi berudu ye

rizz said...

hahhah mmg vole blah kai bju klawa wakakaaa

Hezesuze said...

wakaka uols mmg sengal tp tetap hepi kan kan...

katak tengah bertelur katenye...wakakakaka

atty's said...

singgah sat..hah..baru hapdet..bz betui el..

Cik Nazaitul Nadia @ Cik SesuciQiellah said...

wakakakak lawak giler akhirnya ang ngaku gak yg ang slalu blur wakakakak ang bukan putus fius laie dah nie wakakak dah masuk kategori suiz longgar wakakakaka

patut lew aku nengok perut ang lew paling membesar wakakakka anak kembar yek wakakak

ruginyer aku tak der kalau tak maunya aku gelak 7 arie 7 malam wakakakakaka

awat pic melompat tue tak menjadi weh wakakakakaka muka watie dah cam nak menahan berak pun ada wakakakak

El-Zaffril said...

Rizz: Malu gile time tu weh

El-Zaffril said...

Kak Heze: Belaja menjadi sengal... hehehehhe

El-Zaffril said...

Kak Atty: Memang sangat sibuk... serius... blog walking pun kadang2 tak sempat... makan pun takde masa... tu yang kurus melidi tu

El-Zaffril said...

Qilla: betul qilla... aku tertipu... nampak je aku macam ni qilla... tak sangka aku boleh tertipu malam tu

iena said...

wahh..pic weols ade terselit cetotet je di situ...hehehehe...
nice to meet u zaff

El-Zaffril said...

iena: nice to meet u 2... just call me el...

mummYaeesh said...

el, weols pun nak minta ampun sbb baru terbaca n3 ni..ahaks!

lawak la hang.. yeke ahkau puji??ape yg dia puji?? pastu ape yg kembang kuncup??contraction nak bersalin ke uols??woohoo

anyway..tq for memeriahkan majlis!nice knowing u!

El-Zaffril said...

Kak Watie: Dia kata aku ni happening... macam ning baizura plak... feeling 4 saat... wakakakakkakaka