Thursday, July 16, 2009

Cuci Jamban

Ini tagged adalah dari Leli. Lama dah tak melayan tag. Ape pun layan je la. Sekali sekala takde idea nak post ape. Pekene tagged pun jadi la

1. Bila kali terakhir anda cuci toilet
-> (ketuk pintu bilik sebelah) “Syed, bila last ko cuci toilet tu” Alamak, syed tido aaa… kalau tak silap aku last bulan lepas. Aku last cuci mangkuk tanda tu bulan lepas la

2. Pencuci apa yang anda guna?
-> Ingat tak iklan ni, FAB Boleh. Sabun tu la yang aku gune. Tak mampu nak beli yang mahal-mahal. Lain la kalau ade yang nak sponsor sabun basuh jamban. Hehehehe

3. Dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?
-> Rumah bujang. Tak payah mop. Takde sape pun nak dating, kitorang-kitorang je ade. Tu pun rumah kosong hujung minggu. Semua merendek

4. Apa tugasan anda sebelum menjelang malam?
-> Sebelum menjelang malam ye. Masih cuba menyelesaikan tugas-tugas di kampus. Banyak keje dowh. Serius tak tipu. Sambung master is really nightmare

5. Apa menu hidangan makan malam anda yang paling simple?
-> Paling simple erk. Memandangkan aku tengah diet. So aku layankan biskut low salt and hi-fibre dari Jacobs. Tu pun takleh bebanyaak. 3 keping je ye. Dengan air masak. Tu la dinner aku yang paling simple.

6. Minuman yang anda buat setiap pagi?
-> Air suam je. Tu la air minum aku pagi-pagi. Malas nak bancuh air manis. Aku rasa macam aku ni kurang gula dalam darah.

7. Sebelum tidur apa yang anda lakukan?
-> Bila dah golek-golek atas katil tu, ape lagi, teringat la kat awak, so saya sms la awak. Sampai la tertido. Bangun pagi dapat la SMS caci maki sebab tak balas sms. Sian dia menunggu

8. Harus menjawab tag ini?
-> Bukan harus je. Kira wajib ni. Aku nak suh
Niza
Masviona
Cik Wanie
Camarputih
Ayu aka Sidratul Muntaha
Momguess aka Kak Ina
Kak Atty
Kak Heze
Kak Suziey
Mama Tisya

Nota kaki: Habes la blog-blog depa ni... memang wajib tanye pada mak mak orang ye. Kalau tanak jawab tu. Ehem ehem la (gelak keji)

12 comments:

Hezesuze said...

waduh tetiba kene TAG plak..ok2 nti akak buat ek...

btw..hepi besday 2 uuuuu....muahhh!

rizz said...

jmban kg sgt hahahhaa

p/s hepi besday!

[-suziey-] said...

merendek...wah wah wah...syiokny...ekeke:D adeii kena tag plak..xjwb bole?hehe..bz gk nih:p buat master ktner?

momguess said...

makkkkngaiiiiiiiiii
knp nama aku di sebut2 nie
ko kan sajor jer
bikin wa punye ati manyak panazzzzzzz lorrrrr

Anonymous said...

selamat hari lahir ke 27 :)

CaMaRPuTiH said...

aiyoyo... ini mk budak pun kene tag kah? sajek je ko nk ngintipkan el. sudahlaaa.... :p

El-Zaffril said...

Kak Heze: Tau kau tak buat tag ni... sebab kau tak cuci jamban.... hahahah

El-Zaffril said...

Rizz: Teringat zaman dulu2 la rizz... tq rizz

El-Zaffril said...

Kak Suzi: Ala, buat la... nak rtengok gak jamban umah akak... wakakakak... buat master kat upm :)

El-Zaffril said...

Kak Ina: Panas sebab ape... Hehhehe Sebab terpaksa cuci jamban erkkkk

El-Zaffril said...

Anonymous: terima kasih

El-Zaffril said...

Aca: Aku saja nak ngintip jamban kau la