Sunday, August 09, 2009

Hilang Sebab Sakit

Weh weh, lama aku tak update blog aku kan. Hahaha, mesti korang rindu aku. Hua hua hua. Aku berangan sungguh. Anyway aku lama tak menulis sebab aku sakit la weh. Terkena gak tempias H1N1. Tapi amek early treatment. Supaya tak menjadi complication pada organ2 lain. Wah wah wah.

Aku tatau mana aku dapat virus ni la. Tapi ape yang pasti hari masa aku kene demam tu. Aku pegi low yat. Maybe kat sana terkena virus tu la. Balik petang tu terus sakit tekak. Almaklumlah, Bukit Bintang kan. Hua hua hua.

So masa aku pergi tu on 25th July. Haish, every year besdey mesti hadiah sakit. Syukur je la. Hehehe, then on 28th July baru la aku pegi pusat kesihatan. Demam makin teruk. Makin melarat. Melara jiwa kata Kak Ziana Zain.

Today dah 9th August. Aku baru mula nak recover. Mengambalikan tenaga yang hilang. Kepala otak aku pun dah boleh mula berfikir. Baru nak mula working. And then mengaktifkan diri. Tu paling penting. Kalau nak ikutkan rasa badan ni. Rasa nak baring je atas katil.

Aku tatau nak mula cita kat mana. Nanti aku tulis satu persatu erk. Banyak gile cerita idak diupdatenye. Hehehe, till then. Enjoy your food.

Nota kaki: Sakit tu kan menghapuskan dosa-dosa kecil.

12 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

cepat sehat yer el! amin =)

Hezesuze said...

patutler menyepi jek...ghupe2nya sakit ye...ciannye dia..smoga smbuh & bleh update blog...huhuhu

Emmy said...

alhamdullilah dah baik..bila nk tgk baby faqihah?nak g ajak i skali yer..i lom pegi lg...

oli said...

get well soon...my daughter pun kena home quarantine sebab ada budak nursery kena h1n1...

momguess said...

moga cepat sembuh
aku pon dah start sakit tekak nie
huhuhuh

rizz said...

melara jiwa kann hahahahah

El-Zaffril said...

Nuar: So far alhamdulillah... semakin sihat nampaknya

El-Zaffril said...

Kak Heze: Nasib baik dah sihat sikit... Hehehehe

El-Zaffril said...

Emmy: Takleh gi lagi... nanti dulu ye emy

El-Zaffril said...

Oli: Ala, sofea comel pun kene kuarantin ke? Ala sian dia

El-Zaffril said...

Kak Ina: Suruh Pak Tam anta gi klinik cepat2... hehehhe

El-Zaffril said...

Rizz: Aku suka Ziana Zain. Kalau dia pinang aku jadi laki no 2 pun aku nak. Wakakaka