Wednesday, September 30, 2009

Raya 2009: Raya Pertama

Hari raya pertama, seperti biasa Solat Sunat Aidilfitri. Selepas sarapan pagi, terus sahaja ke Masjid. Tiada apa yang lebih menggembirakan hati ini disaat menjejakkan kaki ke Masjid yang berhanpiran dengan rumah. Selain ketenangan dalam hidup. Syukur, sangat bersyukur dengan nikmat hidup yang diberi.

Selepas Solat Sunat, terus pulang ke rumah. Tidak dapat ke kuburan kerana ada perkara yang perlu diselesaikan di rumah. Tidak mengapalah, kuburan bukannya tempat yang hanya akan di lawat ketika Aidilfitri sahaja bukan. Waktu lain masih berpeluang.

Dengan kakak yang sulung

Bermaaf-maafan ketika hari raya adalah amalan yang baik. Tapi tak semestinya memohon maaf ketika hari raya sahaja. Betul tak? Hari lain pun kene minta maaf juga. Alhamdulillah. Duit raya dapat la sikit-sikit. Dah tua bangka macam ni. Tahun ni tahun kedua beraya sebegai pelajar. So boleh la exclude dalam pemberian duit raya. Hahaha

Dah pakai baju cantik-cantik time raya. Jom bergambar. Haha. Perkara paling wajib time raya la kan. Posing sakan tak ingat. Sekarang kene ingat konsep, gambar banyak. Cerita kurang. Hua hua hua, betul tak nuar?

My big family (can consider big meh?)

Ni family yang sulung

Ni family yang no 2

Ni family yang no 3

Ni family yang no 4

Ni family yang no 5

Ni untuk yang masih belum berkahwin

Petang mengambil kesempatan berhari raya di rumah Ibu saudara aka Cik Mami dan juga rumah Arwah Kak Mi – Makcik kami juga (Al-Fatihah). Dan tak lupa kunjungan saudara-mara ke rumah. Terima kasih sebab sudi datang.

My cousin comel kan

Ni family Uncle Bakar

Dah namanya El-Zaffril, Takde pic melompat tak sah kan. Hahaha. Sampai anak sedara sekali sakan melompat. Camno tu? Haish. Nasib la. Pakcik melompat, anak sedara melompat and main panjat-panjat.

Lompat si katak lompat

These are some picture of the day. Yang aku rasa sangat best la. Actually beratus-ratus picture capture. Tapi al-maklumlah. Blogspot punye hosting ni kecik je. So biarlah ape ape pun.

Ni antara anak-anak sedara aku, ade 19 orang semuanya.

Dah 15 tahun kahwin. Macam baru bercinta plak akak aku ni

Ni anak sedara aku. Makin hensem. Padahal baru 10 tahun

Yang ni pakciknya la. Paling hensem antara yang terhensem (perasan siol)

Foot note: Raya-raya jadi single parent... macam sadis je bunyinya...

16 comments:

Hezesuze said...

wow! songkok ang xbleh blah le EL...ekekek tinggi siut cam org dolu2...ahaks!

amvoi3...raya pn nk pic lompat lebih tinggi uols..clust! smpai nk kene siling huhuhuhuh haishhh sapeler pakcik dowang ni ek.....ekekeke

single parent???? wakakakakakakaka g ler rmh doc tu...larikkkkk :D

farish H said...

slmt hr ry el..meriah fmly beso ek

atty's said...

salam aidilfitri el..
meriah nampak family ek menyambut aidilfitri ..

yang tak tahan tu gambo melompat..sampai nak kena siling dah ha..

d i d a said...

eh kazen hg yg comel tu nama apakah? mcm familiar...tp mukin silap org.hehe

salam syawal~~

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

betui betui betui

wekk =P

astaghfirullahalazim...raya2 melompat jugak...ish ish ish

E.d.Y said...

merahnye mak ngah...hehehe...

dah jadi follower anda juga...sape nak jadi follower aku lg cepat...(haha..siap promote kat sni)...

camera baru ek??nampak lawa je gamba2 nie..seperti SLR...

Cik Wanie said...

ya Allah,
raya2 mcm nie pun ada aksi2 lompat jugak.....

walawei....

Afzainizam said...

Salam raya dari penghujung benua http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/
big family... meriahnya bila dapat berkumpul cam ni... bukan selalu..setahun sekali... cantik gambar tu... jadi nampak kemeriahan yang dapat dikongsi bersama...thanks berkongsi keceriaan cerita dihari raya..

juga terima kasih atas kesudian anda comment diruang blog aku..
cuma tentang popup window tu aku bersetuju.. maaf atas kesulitan anda..aku baru belajar baru beberapa bulan dalam dunia blog start bulan june09, baru 4 bulan... banyak yang perlu aku pelajari.. hope dapat beri tunjuk ajar pada penambah baikkan blog aku.. sorry ye...terima kasih atas saranan anda

El-Zaffril said...

Kak Heze: Wajib la songkok tinggi... Orang johor kan

El-Zaffril said...

Rizz:

Adik beradik 7
Ipar ade 5
Anak sedara 19

Takde la besar mana

El-Zaffril said...

Kak Ty: Hidup biar sedap... wakakakkaka

El-Zaffril said...

Ida: baru lepas stpm la....

El-Zaffril said...

Anuar: Gelak guling2... raya kene la seronok... meraikan kemenangan

El-Zaffril said...

Edy: DSLR... kau kan ade DSLR gak kan...

El-Zaffril said...

Cik Wanie: melompat perkara paling wajib dalam bergambar ok...

El-Zaffril said...

Azli: tak apa encik azli... pelan2 kayuh...