Wednesday, September 30, 2009

Raya 2009: Raya Eve

Lama tidak mengupdate blog. Terasa malas nak mengupdate blog. Hurm, terlalu sibuk dengan beban kerja barangkali membuatkan diri ini malas nak mengupdate blog. Kisah-kisah hari raya masih banyak yang tergantung. Hurm.

Seperti yang di rancang. Alhamdulillah, sambutan hari raya berjalan dengan lancar seperti biasa. Alhamdulillah. Just few intro. These picture were taken during Hari Raya Eve. So enjoy. Anyway the picture size terpaksa dikecilkan, kalau amek raw, memang fail dia besar gile.

Ni part of the kelongsong ketupat. We have to prepare 400 pieces. Tapi misi gagal, dapat 380 sahaja

Gigih anak sedara aku menganyam ketupat

Masa untuk merebus

Antara menu lain tahun ini adalah lemang. Jarang ada lemang di rumah aku time raya. This was the first time

Masakan paling aku suka time raya was Rendang daging. Gigih kan

Dah siap masak, masa untuk menghantar ke rumah jiran-jiran. Aina dengan Athirah la yang kene jadi posmen. Heheheh

Ni anak sedara aku Azri and Udin. Dah besar dah korang.

Ni picture of my kampung.

Saja letak pic budak kecik yang comel ni. Nama dia Arfa. Dah macam anak aku sendiri dah. (ft. Ciko)

Foot note: Raya tahun ni bertambah bermakna. Next entry first day raya.

8 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

wah cantek2 gambar raya...dslr lah tu...nyampah =P hihihi

Cik Wanie said...

Wah wah wah sakan btul raya,
nasi himpit x der ker?
rindu nak blk johor tau:((

Mr. Mofar said...

dah ade kemajuan, hehe... cantik photo shoot :)

farish H said...

meriahnyaaaaaaaaaaaaaa

El-Zaffril said...

Anuar: Jangan la jeles bang... gi lowyat rembat satu

El-Zaffril said...

Wanie: nasi himpit kalau malas... tapi time rajin... mesti la ketupat

El-Zaffril said...

Mofar: Of course la... jurukamera katanya

El-Zaffril said...

Farish: Layan lagu indah beraya di desa