Monday, September 14, 2009

Nuffnang oh Nuffnang

Sebenarnya nak bangga diri sikit dalam blog. Alamak, bulan pose takleh riak-riak. Kurang pahala puasa. Semalam cite kat abang ipar pasal cek nuffnang. Then dia tanye, blogging pun boleh buat duit ke? Aku cakaplah boleh. Then terus buka account nuffnang and ape lagi. Adsense la sekali. Aku punye adsense tatau la ape cerita. Tak reti nak buka. Ni blog my brother in law @ Chudane. Happy blog walking.

Nak dijadikan cerita, (ni sama kes macam kes si Oli la ni). Aku punye la gatal godek-godek kat website nuffnang tu. Then ter tak sengaja, ter'redeem' aku punye duit dalam tu. Adeh, tensen-tensen. Then hari selase lepas macam tu adik aku tepon, cek nuffnang gua dah sampai. Alhamdulillah, takde la banyak sangat. Tapi lepas la duit raya anak-anak sedara aku yang 19 orang.

Anyway, sibuk sangat tahun ni, preparation raya pun buat ala kadar je. Baju pun pakai ape yang dalam rak je. Sebab this raya abes duit banyak to my new addiction. Hahaha, apa new addiction tu? Drug addiction kot. Harga drugs kan mahal sekarang. Yerlah, aku pun semakin kurus kering sekarang ni. Macam mana boleh jadi. MasyaAllah. Minta simpang malaikat 44. Mintak la dijauhkan.

Raya ni, macam-macam plan dalam kepala otak. Haish, jadual raya pun dah penuh. Ape-ape pun. Internet tiada di kampung. Jadi aku akan cuba mencari peluang untuk update my blog and update the story yang best kat kampung. Jangan tatau, raya kat kampung aku (kampung orang jawa ni meriah tau).

So minggu ni, aku balik kampung. Hari Jumaat. I'm thinking of calling someone and minta maaf atas kekhilafan yang lalu.

Nota Kaki: Kusangkakan 30. Rupanya kira-kira cuma 29 saja.

12 comments:

Snowwhite Zone said...

best la tu...

momguess said...

duit raya aku maner?????
ahakssss

selamat hari raya
maaf zahir batin

farish sinclair said...

ell.rye nk dtg umh ko.parit pe ek hehee

atty's said...

alhamdullillah rezeki raya ..

El-Zaffril said...

Snowhite: Boleh la... dari takde

El-Zaffril said...

Kak Ina aka Momguess: Haiyo... kau dah besar kerepot pun nak duit raya gak ke... takyah la beb... kau bagi la kat aku...

El-Zaffril said...

Farish: kau nak datang ke parit makasar ke? ok sajo...

El-Zaffril said...

Kak Ty: Syukur-syukur

CaMaRPuTiH said...

duit ter'redeem' utk rayakan... okla tu top up mana2 yg dah kempis..

el.. wah meriah ko merewang yer.. (betul ke merewang ku eja ni?)

El-Zaffril said...

Acha: Tuh la... raya ni kempis betul... haish... macam zaman student2 dulu plak...

miss cloudy said...

salam singgah.. slmt hari raya.. wahh dapat redeem nuffnang... i nyer dah berzaman dapat ciput je.. takleh nak redeem pun lagi... mcm mana ek nak dapat byk2...

El-Zaffril said...

Cloudy: Tatau la macam mana nak dapat banyak... tapi saya buat tetiba jadi banyak... hahahahha