Monday, April 07, 2008

Miss Zalizawati Dari Mukim Bangkong Sungai Pelek

Halemak... tak sempat nak post pasal dia ni. Dah lama dia ni request suh haku post pasal dia. Tapi I don't have time. Bulan lepas memang damn busy. Aiyak. Tensen sungguh dengan keje yang menimbun banyak ni. Hurm. Tapi tak ape la. Sekurang-kurangnye now I got time. Lepas ni tatau la bile ade masa lagi. Argh... I need more time.

Siap anta offline msg kat Ym tanye bile aku nak posting pasal dia. Aiyak. memang dah lama tak banyak masa free. keje busy, sibuk jual insurans. Only last few day baru relaks sikit. Dalam nak relaks tuh kene sakit. Aiyak. Aku ni tak sesudah sakit. Bile la nak sentiasa sihat.

The name of this young lady, Zalizawati. Same age with me 25 and going to be 26 this year. Younger than me for about two months. I know her for about 1 year. Introduce by her best friend and my best friend as well, Zaharah. She was born on 26th September 1982. The 4th in the family out of 9. She's from Mukim Bangkong Sungai Pelek. Bangkong in javanese mean tido lepas subuh. Dulu masa kecik-kecik selalu kene marah dengan my mum because me and 2 of my brothers always bangkong. Usually, I woke up early. Unlike my brothers.

Holding Degree in Chemical Engineering from University Technology of Malaysia, Johor. Currently struggling on completing her Master Degree in Chemical Engineering at University Science of Malaysia, Penang. Brilliant and tough in completing it right? But I know, She will finish it with flying colours.

Sebenarnye kami teman bicara. Sound Weird (Orangnye pun pelik dari Sungai Pelik). So faham2 la. Ha, jangan nak gossip, Tak baik tau. keh keh keh. Anyway we all selalu berborak bincang banyak bende. Dari isu kawan, peminat saya (chewah), saya yang kuat perasan and berangan, future, current condition, national issue, and lots more. We talk a lot. Ahaks. True, we talk a lot. Sometimes we talk over the phone more than 2 hours. Cakap ntah ape ape ntah. Kadang-kadang out of control. Hahaha. But dah lama tak borak lama2 dengan dia cause we busy with all our stuff. She's busy with thesis write up. I'm busy with my work. Sorry la Zali. Don't worry, I'll contact you when I got a candidate for you. I have a lot of friend yang sedang mencari cinta. Aiyak, I have one friend yang sedang mencari gak. Tapi bile saya dah jumpa pasangan untuk dia, banyak plak songeh dia. Aiyak, camne mau handle dia ni.

Dia ni doktor cinta paling bagus tau. Kalau sape-sape ade permasalahan cinta. Bleh la jumpa dia. Dia ni banyak idea camne nak selesaikan semua tu. Saya plak selalu dapatkan khidmat kaunseling dari dia. Keh keh keh. Banyak sangat peminat kadang-kadang susah (Perasan).

There's one time dia balik Penang, bas dia rosak. Aiyak, kesian sungguh dia. Bas rosak dekat Ipoh, naik bas dekat 12 jam baru sampai Penang. Aiyak. Horror kan. Tapi kalau naik bas harap-harap tak eksiden. Minta dijauhkan le kan. Jalan ke Utara bahaya tau. I always usik dia, bas dia nanti rosak. Wakakaka. Don't worry, you will get your honda Civic brown colour soon. Am I rite.

I went over to her house twice, both on hari raya. Sebab nak makan ketupat. Sebab masa Raya haji tak balik kg. So pergi la rumah dia makan ketupat. Gigih tu pegi sana merempit. Tak malu sungguh. Aiyak. The word from her mother "Bertuah punye budak". Hahahaha, I know. I'm very bertuah one. No matter what happen, I always bertuah. Anyway, jangan gosip k. Takut kene gosip ni. Bahaya, bleh menghancurkan career. keh keh keh. Sangat perasan la aku ni.

She's a good listener, she has the charisma, she's prepared to the next stage of life (Maksudnye kahwin la). Aiyak. Dah nak kawen dah si Zali ni. Huhu. Jangan lupa serah kad jemputan. Nanti sampai la Zaff ke Mukim tido lepas subuh, Weird River. Keh keh keh.

For the future RnD engineer, future lecturer, good luck for your future undertaking. May Allah bless you. With this I end up my post and enjoy with some of her action on the camera. Wassalam.

On vacation to Miri, Sarawak

With her bestfriend, Zaharah

With her family

2 comments:

Fenrisar said...

See Please Here

misz said...

bkt bangkong. kg azwa tue =P