Sunday, April 06, 2008

The GMBees Texas

I really want to write something on this. Its all about a bunch of people yang kerja kat Texas. They just have a team. They are not a politician. Neither rebellion nor terrorist. They just a group of people yang enjoy with our life. Am I right? They have a lot of activities eg. Futsal, Badminton, Karaoke Session, Bowling (Current activities). But there will be a lot and lot of activities will come in the future. I'm thinking of having Paint ball session. Is it alright?

They always hangout ramai-ramai. Sampai ade orang cakap we all macam Geng Bas Sekolah-GBS (Cerita kat Astro Ceria). Yer la. Semua benda nak buat sesama. Makan Sesama. Sume la sesama. We have almost a similar thing which is mengutuk each other. Hahahhaha. (Si ainul dengan si ajis la selalu kene carut). Keh keh keh. But it doesn't meant we ni kaki gossiping but, its just for fun right. No heart feeling.

So let me introduce to you the members:

Ainul Kamil aka Enol
The team actually introduce by him. Started his work in the end of 2007. Special character-funny. He's very stylo one even he don't have the face one. keh keh keh. Ingat bile Ajis cakap rumah PPRT. Sian enul. Tak ape enul. Bersabar. Ape kata kau mandi susu. Baru la putih kulit. Baru tercengang ajis dengan bro ros tengok. Keh keh keh Dia bile bab mengutuk, pergh selalu pukul keliling. Gelak besar siol. Enul ni asal perak. Tapi muke dia tak rupe perak pun. Betul ker Enul hang ni orang Perak? Dia ni teror gile main bola shial. Kalau dia ganding dengan Hairul, Mie and Ajis dalam gelanggang futsal Memang team tuh unbeatable. Trust me. Di tambah dengan keeper gile, Abg Nordin. So I can consider him as the Leader of the team.

Mohd Hairul Fadhli aka Hairul
As far as I'm concern, he is the most handsome guy in the team before ajis strike in the team. Aiyak, kenapa la muka maple bleh dikategorikan handsome. If I'm not mistaken his from Pahang. But looking at the picture, he's not so photogenic. Thats why dia nampak tak bape nak handsome sangat. He's very cool. Unlike enul, hyperactive. Dia ni agak peramah la. Sebab tuh kat Texas ramai jer peminatnye. He talk a bit but act a lot. Suke bet rokok untuk bola dengan enul. Bro Haram tuh dowh. So I can consider him as the assistant of enul. keh keh keh.

Muzaimi aka Mie
Ya Allah yang sorang ni nama dia Muzaimi. He's from Kedah. Ajis used to call him OKU. Weh ajis, Tak baik la kau cakap dia OKU. Sian dia tau. Keh keh keh. He lived with his cousin at Taman Desa, Setapak. Dia ni ade LC sebijik. Pergh wa cakap lu. Yang aku ingat masa dia mule keje, dia pakai smock (baju untuk production kat Texas) warna hijau. Pergh saiful punye la 'kencing' si Mie ni yang baju tuh khas utk Technician (As his position there is a technician). So aku punye la gelak sakan time tuh, sebab smock yang dia pakai tuh smock cleaner. Pergh terkena sebijik. He's really skillful in playing football. Walaupun oku. keh keh keh He's the leader for futsal.

Rostam Ali aka Bro Ros
Bro, a lot of thing in your mind? termenung jauh sambil menghisap rokok? Maybe dia down minggu ni. I think he's the eldest among others. Am I right? Hehehe used sk8 la bro. Keh keh keh. So the stamina isn't there when he play futsal. Keh keh keh. Anyway, he always play at Right wing position. I don't even know what so special on that position. Enul pun perasan la bro kau selalu main kat posisi kanan jer. keh keh keh. He's the one who handle on Badminton. hehehehe. More than that, I keep it as a secret. Hehehehe. Tanak la story sume.

Abdul Aziz aka Ajis
Handsome ke? Adeh, yer la. Hidung mancung, kulit cerah. Memang bleh la dikategorikan handsome. So aku tak kisah la. Tak amek port pun hensem tak hensem ni. Yang penting Mantep dan Ganteng. Wakaka. Memula jumpa dia 1st time aku rasa kat futsal kot. Tatau pun dia ni Engineer kat sini, wah Engineer tu. Muka mamat ni agak bercahaya la. Mintak lagu Cahaya Cinta – Datin Seri Hajah Siti Nurhaliza satu. Nak tujukan khas buat ajis. Hehehe. Yang aku tau dia ni product UNIMAP. Kalau tak silap aku la. Ajis betulkan kalau silap. Dia ni kuat berlakon kalau main futsal. Kaki dia terseliuh la. Tangan cedera la. Kasut ADIDAS BIRU YANG MENCUCUK2 (Bro Ros cakap yer) terbang satu court la. Aiyak. Ajis, ape pun kau good player. Keep up the good work dude.

Mohd Azam aka Azam
Azam ni orangnye agak pendiam. Tapi sekali bersuara... pergh. Dia ni agak softspoken and since I'm working there I notice that he always botak (mawi world). Keh keh keh. Dia ni head of the SPA division. Include rumah urut sekali. keh keh keh. But I'm not sure when this session gonna start. Hope its just around the corner. Azam, when??

Faredi aka Fared
Ni boss aku. Takleh nak cakap ape ape. Nanti evaluation dapat teruk. Gaji plak tak naik. Bonus pun dapat ciput jer. Silap-silap kene buang keje. So aku amek keputusan untuk tak cakap ape ape. Fared, maen bole elok-elok. Rabu malam kite main sampai lebam. Chiayok Chiayok.

Nordin aka Bro Nordin
Dia ni keeper paling gile. Ade ker bleh dia nak melompat-lompat. Aiyak. Tapi untuk keselamatan gawang gol. Yer tak bro. Tak banyak yang aku tulis pasal dia ni. Tapi he's really Damn Good Goalkeeper. I want to be like him. Tapi tak berani nak melompat-lompat macam bro la. Keh keh keh.

Mohd Taupiq Hidayat aka topek
Weh, awek kau cun ciot. Aku ngorat dia bleh? Tatau nak cakap ape tentang mamat ni. Muka ganas banyak bulu, tapi sebenarnye soft spoken and hati baik. Main bola mantap.

Ehram aka Am
Am, one of the good player in the futsal court. Even though dia agak besar. Kuat berlari tu. Main bola pakai kasut takraw. Sempoi la bro. Dia ni agak panas baran. Terutama dengan keturunan enul dan yang sewaktu dengannye. He just a committee member. Susah nak commit sebab dia keje shift kot.

Adrin aka Ayien
Nama dia Ayien. Baru dapat baby. Congrats bro. Suke melawak. Cite kegemarannye adalah cite P.Ramlie and his idol is Nabil the winner of Raja Lawak season 2. Tapi bile keje. Muke serius memanjang. Selalu senyum muke ketat jer. Adeh, Takkan tension gak bro. He's happy go lucky guy.

Imran aka Im
He's name is Imran from Nepal. Wakakakakkakaka. Ade ke patut muke hensem maple macam ni PO (production operator) tu kata kau macam budak Nepal. Tapi tengok side angle memang ade la. Dia ni tak pernah turun main futsal. Asyik kata "nanti malam aku turun", tapi batang hidung tak pernah nak nampak kat sports planet ampang tuh. Aiyak, bengong la kau ni. Tapi dia ni kalau bab memancing memang no 1. huhuhu memancing PO. Keh keh keh.

Abdul Latif aka Latep
Bangga gile dengan semenyih dia. Pastu asyik ade conference call jer. Aiyak, Takkan la everyday conference call. Memang dia ni sume takleh main. Aiyak. Main batu seremban bleh kot. aiyak. Dia ni pun sama, suke letak ajinomoto dalam sesi kutuk mengutuk ajis dengan enul. Keh keh keh. Bagus2. Aku sokong sangat2 usaha murni kau tu.

p/s: For those which is not in the post. I'm sorry, I don't have your picture.

1 comment:

Salar said...

See Please Here