Monday, March 17, 2008

Erna... Kalau Tak Tahu Antara Dua

I know, dia mesti nak gak aku tulis pasal dia. Siap mention dalam tagboard cek yang tak tahan tu. Haish, Baik la ye Cik Adik, Meh pakcik tulis pasal hang. Jangan malu tau. So U alls baca la ape yang we alls nak tulis pasal they alls. hehehe

Her name is Nurul Erna Dewi binti Mohd Said. She was born on 2nd of April 1984. She's the 2nd in the family. She is a Diploma in Information Technology holder. Her height is around 157cm and her weight is secret. hehehe.

I know her when I was in 2nd year doing my degree at that time. I was busy with Education and Career fair. Suddenly the operation room receive a call, from a girl which is a real stranger (masa tuh la). I pick up the phone and and say 'Hello'. Actually he one to call someone yang dah tak masuk dalam list dia. Nak invite open house. Dah aku yang angkat call tuh. Dengan aku-aku sekali dijemput. So aku dengan tak malunye mengajak la Adi, Faizal dengan sape lagi ntah. Ramai gak yang pegi masa tu. Termasuk la someone yang dah tak masuk dalam list. So kami pergi beramai-ramai la. Masa tu dia buat open house. So start dari situ la aku kenal minah ni. Aku, Adi dengan Faizal datang melantak je la. Janji kami kenyang. We don't bother pasal dia dengan someone in rejected list dia tu. Keh keh keh

Start from there kami close. Selalu join program sama-sama. Terutama sekali program UPG. Aiyo, UPG lagi. Takde kelab lain ke. Kelab Dara Tua ke. Menarik gak. Hahahah. Ok continue balik.

She is really closed with Emy, Mai and Neng. So we call that team, Erna and The Geng. Easy. We (me, Adi, and Faizal) and Erna and The Geng selalu la kuar lepak sama-sama. Pastu gossip yang tak tahan tu. Aiyo. Memang kami ni raja gossip la. Nanti Aku nak post la Raja dan Ratu Gossip Kat MMU setelah habis request sume. heheheh.

Dia ni die hard fan Adam Af2. Tatau la ape yang ade pada Adam tu sampaikan dia minat gile kat Adam. Agaknye muke Adam yang agak Eksotik tu kot. Huhuhu. Tuh yang siap Pegang trofi Af tu. Sesuai sangat dengan Baju pink dia. Mana bandangannye... Haruskah aku menahan perasaan... Tak sanggup kau bermain difikiranku... Lupakan semua apa yang di impikan... lalallalala

Dia ni sanggup ikut Adam ke mana je. Dulu ade geng, Ainul. Pastu Ainul dah di larang oleh tunang dia. So Tinggal la Erna seorang. Hehehe So memang pengikut setia, sangatla setia, setia la sangat, mensetiakan diri. Jangan kutuk2 Adam ni depan Erna. Nanti masam mencuka muka dia.

Currently Erna ni kerja kat Telekom (Masih setia). Sebelum tu dia keje kat Texas. tapi berhenti. Sebab kene mop lantai kat production atas arahan bos. Keh keh keh. Kesian Erna kan. Sebeluym tu dia bekerja tanpa gaji untuk membalas surat-surat peminat Adam. Aiyo, rajin gile minah ni. Memang peminat no 1 adam la. Aku peminat no 1 anak-anak Pak Zain pun takdela sampai nak balaskan surat diorang. Puncak Kasih kita... rendangnya oh seketika... bagai cerita satu mimpi episod cinta... (Pasni bleh la gune nama Zaffril Zain - Berangan gile).

Stay menyewa kat Bukit Jalil. Peh tu umah family dia kat Bandar Putra Mahkota. Sebelum ni family dia tinggal kat Kinrara. Tapi sudah berpindah. Ayah dia berada di Jakarta. Orang bisnes la katakan. Bisnes Jamu Sari Rapat (Choy!). Hahahha Gurau je Erna. Jangan Marah. Nanti Adam lari plak.

Bab Memasak plak aku tatau la dia ni reti masak ke tak. Rasanya reti kot. Tapi masak maggi. Keh keh keh. Tengok gambar kat sebelah ni pun beli bungkus. Kantoi. keh keh keh. Buek malu je. Tapi aku dengan yakin mengatakan dia ni reti masak. Suh je dia masak ape pun. Mesti selesai punye. Jangan risau. Dia advance menggunakan senduk.

Dah nak masuk 6 tahun kenal Erna. Rasa macam tak pernah gaduh dengan Erna ni. Tak macam dengan Faizal la. Selalu jer gaduh dengan Faizal. Dengan Adi pun selalu je bertekak. So dia ni tak emo dan tak kuat merajuk, tak mudah cari pasal, pastu dia ni softspoken. Pastu dia ni low profile. Tak gile glam macam aku. keh keh keh. ape lagi ye. Tak sihat. So tak bape nak banyak Idea nak buat Faizal dengan Fiza gelak guling2. Ok la. Cukup sampai sini.

Untuk Erna. Cari la pengganti yang dah kene reject tuh cepat2 k. Good luck for your future undertaking K. With that. Enjoy on some picture collection on her ok. Wassalam

They are really close... spice girl in the making

On her Convocation

Dengan abg yang diorang sayang... Anas Akmal

With her brother as well, Aswad, Faizal and Bario

The geng, Belle, Amat, Faizal

With Emy, Eiha, Belle and Adi

5 comments:

Adi Yuseri Md. Yusof said...

4/6 gambar aku doh...isk..isk..tak bleh jadi nih...aku kena letak kan trade mark aku...

NuRuLeRnAdEwI said...

Erna tak bersalah erk Abg Adi... Erna Tak tau pun pakcik amek gmbr tu dr abg adi... huhu... i terima jerk occay....

Kazilar said...

See here or here

ruby said...

UHuhu..Sukek Bace Blog Pakcik..Ruby Tag Blog pakcik Kat Fotopages Ruby K!!

Zololkis said...

SECURITY CENTER: See Please Here