Friday, March 14, 2008

Faizal oh Faizal

I know. He will raise this matter up. When I post about Linda and Sala. He ask me when I'm gonna write something on him. Aiyo, my english are getting worse. Macam Cik Fiza cakap le. Aiyo, Fiza, Don't worry, I really notice that. What ever it is, Jawa rules.

This handsome, gorgeous, a very good looking young gentlemen named Mohd Faizal bin Raup. Some people call him Pejal, Along and Faizal. (Mak aku cakap muka dia ade cahaya, tang mana cahaya dia aku tatau la. Cahaya cinta kot... Jeles kejap). Anyway he was born on 18th August 1982. The first in the Family. Currently attach with Pernec. (Near my office). He is a Degree Holder, B. Eng. (Hons) Electronics Majoring in Computer.

How I manage to know him? Where it start? If I'm not mistaken we are in the same physic class when we are doing our foundation at MMU. We never talk. Masa tu la. Sebab mamat ni skema. Dalam kelas duduk depan. Aku plak duduk belakang with all the Pokemon team rocket (Ni Adi Fardany punye team). So I just notice him in class. One afternoon, near examination week. I sat at the old food court at MMU with my friend, Amat yang perasan dah kurus. Suddently Amat ni teramatla peramahnya memanggil dua jejaka yang on the way nak ke food court ni. Masa tu aku tak kenal pun diorang. What I know we are in the same physics class. I really don't bother. So diorang pun duduk la. Bile dah lama duduk baru la aku notice nama dia Faizal and Musili. So that was the first time we sit together and borak2. Masa tu dia baru abes study kat library. Masa tu I don't really care about exam. Yang penting kita enjoy. Keh keh keh. Thats why la jadi extended version. So thing just pass by.

On the first trimester doing my 1st year, I didn't manage to enter 1st year because of sangkut physic 3 paper. So aku pun cadang la nak extend setahun. Malas nak pk study. Suddenly my lecturer pass kan I. Oh God. Masa tu sibuk nak cari rumah sewa. Then nak fikir subject ape nak kene amek. Aiyo. Bengong betul la. Tak pasal2 kene masuk kampus balik. Tiba-tiba emon offer his house to me. Dia nak pindah rumah sebab tak sekufu dengan GB. Aiyo. Macam tuh ka. So ape lagi, settle all my problem. So aku pun pindah la satu petang tu. Dengan ponteng kelasnya duduk la didepan rumah tu. Then I know my housemate la lepas tu. Adi, Bario, Gmon, Gb and Faizal (a guy yang lepak dengan aku masa kat food court time foundation tu la). Dah jadi housemate kene la berborak and be friend. They are really cool. Cultural shock la jugak. Dulu kawan lain fesyen sikit. Then dapat housemate ala2 Usrah gitu. Mana a tak bezanya. (Poning gk nak masuk line time tu). Tapi I know I'm like someone yang bleh masuk mana2 je.

Aku dengan Adi duduk bilik depan, Gmon dengan GB duduk Bilik tengah. Faizal dengan Bario duduk bilik belakang. You all realize tak ape yang ape yang common tentang kitorang. We are joining the same club. UPG. Keh keh keh. Pemes masa tu. Tapi aku mana la reti nak aktif sangat. Takat join gitu2 je la.

Masa aku 1st year, I don't have transport la. So what I do is jalan kaki pegi kampus or tumpang la member2 satu rumah. Especially Adi, Faizal dengan GB. The house a bit far la. 15 Minutes walking distance. Jauhkan. So aku ni kire macam penumpang setia diorang la. Keh keh keh

So we become closer and closer. Tambahan pula kami serumah ni rajin masak. So ikut room turn la. Kalau turn Faizal dengan Bario masak, hehehehe kami makan jer la. Tapi Faizal ni masak best wooo. Air tangan dia sedap. Wakakakakkak. Kalau Dr. Fiza tak caya. Suh dia masak. huhuhuhu. Masakan paling pemes dia adalah Ayam Masak Ros. Huh. Aku siap copy resepi tu blaja buat. Tapi kantoi gak kadang2. Tak sedap. Fail.

During our free time, we also buat barbeque. Ni sape punye idea ntah. Aku tukang kipas dengan tukang melantak jer.

Selalunya time macam ni Faizal akan buat agar-agar. Kalau tak pun dia buat puding. Huyoo, macam2 style ade dia punye puding tu. Kebanyakannye freestyle la.

Pernah tu Faizal kecik hati. 3 hari tak bertegur tu. Aiyo. Camne nak pujuk mamat sensitif ni. Last2 aku biar jer. Then suddently Dzul H datang umah nak pinjam baju kemeja merah which Faizal jer yang ada. Then I talk to him then kitorang baik semula without mintak maaf sume la. Pelik kan. I know dia ni sensitif, tapi cepat ok. Betul tak? Orang Muka bercahaya cinta mana bleh merajuk lama-lama. Hilang karang cahaya cintanya. Ye dak?

Aku ni kaki mengikut, so kalau Faizal nak ke mana-mana aku la yang rajin mengikut. Pergi jusco ke, pegi tesco ke, pegi MP ke. Aku memang tak malu cakap "Along nak pegi mana, Aku nak ikut?". Kadang-kadang pegi bus station pun aku ikut. Memang tak malu sungguh.

Selalu la lepak dengan mamat ni. Tapi kan. The best thing aku dengan dia. Kami ade mesyuarat atas Moto. Sometimes la, aku kalau nak meluahkan ape-ape kat dia, atas moto la kitorang. Actually dia memang tempat aku mengadu domba la. Pasal study, Pasal pompuan (ops ops ops). Terkantoi Plak nanti. Aiyo, ape la aku melalut ni. Tatau le ape nak tulis. Sebab kitorang memang rapat sangat, Sampaikan tak tertulis in details. General macam ni bleh la.

He's getting married this coming August with a girl la kan. The girl is a Doctor. Wow. Doctor tu. Macam mana la dia mengayat kan. Gambar sebelah ni tergoda tak. I know few la dia punye ex. Better to shut up. Nanti dia merajuk lagi dengan aku. Susah nak memujuk. Aiyo.

Now dia keje di Pernec, Position Network Engineer and stay kat area2 rumah aku gak. Tapi belum pernah jejak kaki ke rumah baru dia. Hehehe Nanti la aku datang bile free. Sekarang busy sikit jual insurans. Ade sape2 nak beli insurans. Hehhehehehe


8 years of knowing him, what I can tell you about him. Dia ni sangat baik, baik sangat2, tersangatlah baik. Serius wa cakap lu. Sebab tuh mak aku cakap muka dia bercahaya. Dia ni a bit sensitif, mudah terasa tapi cepat recover. Ape lagi yer. Dia ni sangat disenangi kawan2 la. Sebab dia tak pernah menyusahkan sape2. Lagi satu dia seorang yang sangat berjimat-cermat. Unlike me. Dia seorang yang tersangatla rajin. Blaja rajin. Sume rajinla senang cakap.

To Mohd Faizal Raup. Good luck for your future undertaking. Keje elok2. Stay cute. Stay bercahaya cinta Be a good man to Fiza k. Wish me luck on her. Keh keh keh. Bleh kite sedare. Chewah. So with this, I upload few more picture. Dedicated just for you. My best friend since 2000 till death. Amin...

Celebrating Adi's Birthday

On my convocation


Wataniah
He like to travel as well

One of the place

On the top of Bkt Beruang

At the highest peak in Malaysia

Me with his Motorbike

2 comments:

Fenrisar said...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

Aizuddin Yusoff said...

seriusly, emon keluar rumah sebab tak 'sekufu' dengan aku? aku baru tau ni....