Wednesday, November 04, 2009

Salah ke kalau saya merokok

Salah ke kalau saya merokok?
Kenapa orang lain boleh... saya tak boleh merokok?
Family saya semua merokok.
Salah ke kalau saya merokok?
Tak adil lah kalau orang lain boleh
Saya pula tak boleh

24 comments:

CaMaRPuTiH said...

tak salah el. nk makan rokok tu byk mana pun x salah. tp bila one thing happend especially perkara yg menjejaskan kesihatan... u will know the 1st thing doc ask u... "are you smooking?". I have the experience... n I'm happy when my hubby STOP smooking for ever. Tu pun sbb sakit hari tu... Menyesalkah maknanya itu?

TAN SRI MOHD. IKRAM said...

boleh.siapa cakap tak boleh?
dengan syarat.
bersendirian
bukan ditempat awam
jauh dari wanita mengandung dan kanak2
serta orang tua.

boleh?
(sbb am pun buat mende tu.hehe)

ilyia nur ab rahman said...

mestila tak boleh bro..merokok=HARAM

momguess said...

aku no komen
boleh cam gitu
tpulang pada individu
da tpulang pd duit

||| PöJìé PööH ||| said...

boleh²..
klo ko xsayangkan nyawa ko..
dan make sure ko xsayangkan nyawa ko sorang jer..
nyawa orang lain diorang sayang..
so sila merokok dalam bilik yang kedap udara!!

Noor Ashraaf said...

1 kotak rm8, 1 hari dua kotak rm16, kali 30 = 480Rm,

Baik buat simpanan jangka panjang ke, kan bagus?

AHMADSUFI6177 REVO said...

tensen ker???

baik jgn la.. xguna merokok... org yg merokok pon nak berhenti... macam yg kat atas.. satu kesihatan sendiri... dua, kesihatan keluarga tersyg... tiga, duit terbang melayang...

fiu fiu fiu... terbang......

Hani said...

tudia..tak agak-agak la gamba tu..hahaha...

erk, awk nk merokok kah atau dah merokok??

Hezesuze said...

tak baik tuk kesihatan uols....nti jangka masa hayat pendek tau...

lg pun kalo uols merokok that means uols xsayang org d sekeliling uols...

so jgn ler merokok...hentikanlah tabiat buruk tu....

Wawa_Nadwa said...

salah ke kalau anda merokok??
SALAH. kerana saje carik penyakit. hiks!

tp kalau nk mer0k0k2 je la. Ingat la org yg tersayang.
=P

miss said...

do u think its a small matter kalau tipu kate tak merokok, sebab asma la, sumpah demi allah la tak boleh bau rokok la itu la inila, n tengok2 memang merokok. tipu kat orang tersayang dari start awal2 kenal. patut ke tak patot dimaafkan?

kalau bende ni pun tipu, tak mustahil bende2 lain pun byk yg tipu.kan?

El-Zaffril said...

Acha: Bukan menyesal la acha... tapi insaf... eh... diorang nak buat gathering tau tak?

El-Zaffril said...

Am: Am buat macam tu ke... haiyak...

El-Zaffril said...

Ilyia: Sejak bile jadi haram... aku tatau pun

El-Zaffril said...

Kak Ina: kau memang sempoi la kak ina

El-Zaffril said...

Pojie: Mati la kalau merokok kat bilik kedap udara

El-Zaffril said...

Pojie: Mati la kalau merokok kat bilik kedap udara

El-Zaffril said...

Ashraaf: kau ni dengan Unit Trust kau la erk

El-Zaffril said...

Ahmad Sufi: Hua hua hua... betul betul betul

El-Zaffril said...

Hani: Tensen

El-Zaffril said...

Kak Heze: kau memang kakak penyayang

El-Zaffril said...

Wawa: Wah... kau mencemar duli masuk blog aku... huhuhuh

El-Zaffril said...

Miss: Betul gak cakap awak

ecah said...

ko merokok ke???ni yg cik tak puas hati ni..