Sunday, November 22, 2009

Ketika Cinta Bertasbih

Hujung minggu, memang sungguh tak ada kerja. Nak buat kerja malas sangat-sangat. Padahal melambak je keje yang aku kene buat. Jadi aku pun mendownload Ketika Cinta Bertasbih. Nak komen lebih-lebih. Aku tatau pasal movie. Aku tau layan movie je. Nak berlakon pun boleh. Hehehe

Sape-sape yang ada hati mau tengok and mendownload, aku share link bawah ni dengan korang

The story is very simple sebenarnye....

Abdullah Khairul Azzam – 28 tahun- pemuda tampan dan cerdas dari sebuah desa di Jawa Tengah. Dari kecil, Azzam sudah terlihat sebagai anak yang sangat baik budi pekertinya. Atas usahanya yang gigih dia berhasil memperoleh bea siswa untuk belajar di Al Azhar Mesir selepas menamatkan Aliyah di desanya.

Baru setahun di Kairo dan menjadi mahasiswa berprestasi peraih predikat Jayyid Jiddan (Lulus dengan Sempurna), ayahnya meninggal dunia. Sebagai anak tertua Azzam mau tidak mau harus bertanggung jawab atas kehidupan keluarganya, dikarenakan adiknya masih kecil-kecil. Sementara itu, dia sendiri harus menyelesaikan studinya di Negara orang. Akhirnya dia mulai membagi waktu untuk belajar dan mencari nafkah. Ia mulai membuat tempe dan bakso yang ia pasarkan di lingkungan KBRI dia Kairo. Berkat keahlian dan keuletannya dalam memasak, Azzam menjadi populer dan dekat dengan kalangan staf KBRI di Cairo. Tapi hal itu berimbas pada kuliah Azzam, sudah 9 tahun berlalu, ia belum juga menyelesaikan kuliahnya.

The movie trailer...

10 comments:

Farhana said...

Tak bg tau pn cite ni best ke tak best ke.. Ptut tgk ke tak ptut tgk.. Huhu.. (wlpn tak reti komen.. haha..);p

~ btol ke leh brlakon??? hurrmmm.. musykil..

syaf said...

ow cite indon...hate that

momguess said...

mcm best jer ceter nie
ko ceter kat aku jer lah ending nyer
lalala

Hezesuze said...

kalo ko nk berlakon ko nak watak pe EL??? watak hero or watak kene tinggal kekasih??? muhahahahahaaha

farish H said...

nk tgokk

El-Zaffril said...

Farhana: Download and nilai sendiri... pada saya biasa-biasa je... cuma konsep agama dia tersangat kuat.. saya suka...

El-Zaffril said...

Heze: Aku berlakon watak samseng la... baru sesuai dengan imej aku yang botak... ade plak watak loser

El-Zaffril said...

Syaf: Aku tau kau ni layan cite melayu je.... wakakakakka

El-Zaffril said...

Kak Ina: Aku cite tak bape nak menarik... hahahahhahaha

El-Zaffril said...

Farish: Sila Download erk