Thursday, October 02, 2008

10 Hari Mencari Raya (7th day)

Hari ni marhaban 1st day. Tapi aku duk rumah je. Sebab takde transport nak kuar da. Bukan apa. Motosikal kat rumah ni ada 2 je. Yang nak pegi marhaban about 8 orang. Mana nak muat kan. Lagipun my rempit motorbike tinggal di kl. I balik raya dengan my car je. So terpaksa la kan. Melayan tamu kat rumah.

Hari ni tamu masih lagi ramai. Sama macam semalam gak. Tapi masih bleh handle lagi la kan. Terpaksa pagi-pagi keluar cari kueh raya. Weaahooo. Tak pun keluarkan apa yang ada je la kan. Walaupun Cuma 1 balang kueh la kan. Kan setiap tamu itu adalah rezeki.

Tapi hari ni memang sibuk malayan tamu je la. Tak kemana pun. Tapi best gak duduk rumah. Bukan buat ape pun kan. Hehehe. Tapi maxis broadband agak sedikit bengong. Maxis have the biggest client. But the service was the bad one. Celcom and Digi is better. But tak ramai gune la.

Hari ni birthday my mum. So sibuk la menyediakan makan untuk celebrate la kan. Mula-mula ingat nak makan-makan family je. Tapi my mum ni. Macam nak jemput 1 kampung. Biasa la. Excited kan. So menu dia hari ni

  • Laksa Johor
  • Nasi goreng
  • Lamb chop
  • Ayam BBQ

Very the yummy one. I like sangat. Tapi ok la kan. Cume penat sikit nak menyediakan makan. Ape taknye, 1 kampung di jemput. Weahoooo I like…

Tapi paling best malam tadi ada persidangan bira-biras dengan bapak mertua. Tatau la apa yang dibincangkannya. Weahooo… adik kalau kau nak tau apa yang dibincangkan. Tanya husna erk…

Penat sudeh… mahu tidor… wakakaka

Nota kaki: Adik, mesti kau jeles bangat kan…

2 comments:

you are now in my zone said...

dok weahooo jer kan... :p

Nash said...

cekadak ko!!!!ahahahahah mmg la aku jeles...uwarggghhhhhh