Wednesday, November 07, 2012

Putrajaya Night Marathon 2012

Ini saja gambar yang saya ada
Kredit to Mr. Adi
Ok, saya mengaku yang saya memang suka berlari. Kali ni Putrajaya Night Marathon pula. Haha. Kerja gila lagi sekali. Jam 2.30ptg bas saya bertolak dari JB. With all the dugaan di jalanraya. Jam 7.10malam barulah tiba di TBS. Oh my goodness, I'm late. Saya almost nak menangis sampai di TBS. Macam harapan menipis nak berlari malam tu.

Then terus tuka baju running terus berlari ke ERL. Jam menunjukkan 7.30 malam. Saya call my bestfriend, Adi Yuseri and I told him, "Selamat berlari, macam tak sempat nak sampai." Then Adi reply, "Apa-apa pun you have to be here. I'm waiting."

Naik ERL dgn seluar ketat, semua orang pandang je. Lantak pi la. Aku memang dah super lambat. 7.50 baru sampai Putrajaya Central. Terus amek cab and then terus pegi ke Istana Kehakiman. Sampai starting line at 8.05malam. Fuh, lega sempat sampai. Apa lagi, terus stretching, on Endomondo then terus menyelit sampai sedepan yang boleh.

Start running, pergh! route dia sangat mencabar. Sungguh! bukit semedang. Turun naik bukit je. Sampai saya tak larat. Kilometer ke 19 saya terpaksa berjalan sekilometer. Sungguh, saya tak mampu nak teruskan.

Inilah Mr. Adi
During the run, saya jumpa muka-muka yang familiar, Lani, Roll, Suriana, Zamell, Indra, Zainudin... semua memberi semangat pada saya. Maaflah saya tak dapat follow pace anda. Owh, saya tak jumpa pun Adi sewaktu run.

Reached the finishing line at gun time 2:28:50, net time 2:25:40. Ranked 495 over 1795 (dalam pukul 10.50mlm masa tu). Alhamdulillah, much better from what I expected. This is my last half marathon this year. Completed run tunggu Mr. Adi Yuseri call. Buat warming down and stretching untuk elakkan kekejangan.

Bergambar kejap, at 12.00pm Adi hantar ke Putrajaya Sentral, naik ERL terus ke TBS. Lepas tu mandi kat TBS. Naik bas jam 1.30pagi. Sampai JB at 4.30am. Sampai rumah at 7.00am. Sambung tidur. Exhausted.

Pengalaman menarik, saya hampir kecewa. Tapi saya tahu Allah knows what is best for me. Alhamdulillah, syukur dengan segala nikmat hidup.

Nota kaki: Saya percaya, setiap yang berlaku ada sebabnya. Running membuatkan saya menjadi seorang yang lebih bersabar dan mencabar. Sekian

3 comments:

Z@i Z@mR33 said...

sonok tgk Ell...lari sn sini...kami start thn lps dh x join dh event cmni...klau dl join gak starwalk or penang bridge marathon...

W. Hidney said...

hampir TERjoin night race ari tu tapi disebabkan ada komitmen lain, terpaksa dilupakan.

biasa jog kat KLCC lepas keje. Balik rumah naik tren, pakai shorts ketat... semua pun pandang.

hahaha

atty's said...

apa pun tahniah el..