Thursday, September 30, 2010

Aidilfitri 2010: Rumah Terbuka 1

Ini adalah rumah terbuka yang pertama dihadiri. Bukan setakat hadir, merewang sekali. Almaklumlah rumah kakak sendiri, kalau bukan adik bujangnya yang seorang ni meringankan tulang kurusnya, siapa lagi yang akan menolong bukan.

Menggedik dengan adik. Aduh, aku ni dah nak hampir habis zaman bujang makin gedik plak

Majlis ini untuk rakan-rakan sekerja abang ipar, kakak, dan kawan-kawan anak saudara aku yang enam orang tu. Kawan aku? nanti-nanti, insyaAllah akan ada housewarming. Masih dalam perancangan lagi, banyak yang belum selesai lagi ni.

Dey tambi, sibuk bakar kambing ka?

Menu hari tu, laksa johor, nasi impit stail johor (makan dengan sambal goreng dan rendang), ayam bakar, kambing bakar dan juga cocktail. Eh, kakak, tahun lepas ada satay? tahun ni tak ada pulak ye? Tak mengapalah, janji semua pulang dengan puas hati.

Ni satu baby yang aku cilok. Tak sempat nak berkenalan.

Tak sempat nak berkenalan dengan mana-mana baby. Baru nak ngurat, nak jadi bapak angkat beberapa jam. Baru cilok 1 dah kene buat kerja. Kalau idak boleh kenal-kenalan kan. Tahun depan jumpa konpem la dia tak kenal aku.

Nota kaki: Abang, saya mahu D90 satu

5 comments:

Hezesuze said...

weeii kata nak mms gambo sos BBQ tu?? huhu

Mah@mahu said...

bujang ker lagi heheheh..

[-suziey-] said...

xpe..next year xyah jadi bapak angkat dh..kasi kuar production sdiri..ekeekke

BLOG PUTERA YUSOFF said...

huhu.. tahun depan kita wat open house kat pwtc la. hehehe

E.d.Y said...

baby ko mana?