Friday, December 22, 2006

Jumpa kawan lama... Hidup memang macam ni

Minggu lepas 14 December 2006. El ponteng kerja. Penat, tak sihat, tertekan semua ada. PAgi tu El ambil keputusan untuk berehat dirumah. Makan ubat semua tu la. Lepas sembahyang subuh El sambung tidur.

Petang El rasa dah ok sikit. Terus El ke KLCC. Hajat dihati nak mendaftarkan nombor maxis El. Nanti kene block. Alhamdulillah, Selesai tugasan pertama.

El ambil keputusan untuk window shopping di KLCC. Dalam keadaan penat dan tak sihat tu. El gagahkan juga. Dalam sibuk berjalan tu tiba dada ini tertusuk sesuatu.

Aduh sakitnye. Siapa la yang cucuk aku. Heri? Argh.. Lama banget tak jumpa mamat ni. Dah keje di TTDI katanya. Tak la lama sangat berborak. Jumpa sekejap saja. Lepas tu blah.

Heri ni Junior El masa blaja di MMU dulu. Rapat dengan dia sebab kami satu geng dalam club. I'm having fun masa tu. Hahaha

Semalam 21 December 2006. El pegi interview. Dalam nak naik LRT ni. Tiba-tiba nampak seorang minah pendek. Ahaks, Ziah. Lama banget tak jumpa dia. Lpeas abes form 3 takde sape pun yang aku kontek. Dia keje di celcom sekarang. bakal jadi job hunter macam el. Hahaha, Bukan senang nak dapat kerja.

Bercerita pasal interview semalam. El buat interview tu sempoi je. Memang tak nak post tu. Saja cari pengalaman. Lagipun seronok pergi interview ni. Petang dia terus Call beritahu yang El success. Dia panggil utnuk second interview. Gelakkan saja. El tanak la kerja tu. Kalau boleh EL mahu jadi Engineer. Tapi El akan pergi juga untuk 2nd interview. Just cari Pengalaman and have fun only. hehehe

Hidup memang macam ni. Kita berjumpa, berpisah. Setiap pertemuan akan ada perpisahan. Walaupun ia pahit untuk di telan. Kita harus menerimanya. Dan selalunya apa yang kita nak susah nak dapat. Tapi ape yang kita tak mahu, itulah yang kita dapat. Jarang sekali ape yang kita mahukan kite akan dapat. Cuma ape yang mampu kite lakukan adalah berdoa diberi yang terbaik.

Regards
El-Zaffril

No comments: